spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateIntrarea Căii Eroilor pe lista patrimoniului UNESCO, salutată de autorități

    Intrarea Căii Eroilor pe lista patrimoniului UNESCO, salutată de autorități

    Autoritățile felicită pe toți cei care s-au implicat în obținerea recunoașterii internaționale a valorii Ansamblului „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, pe care se află Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit, opere monumentale realizate de marele sculptor Constantin Brâncuși.
    „Includerea capodoperelor titanului de la Hobița în UNESCO este o recunoaștere a valorii universale a moștenirii lăsate de Constantin Brâncuși și o oportunitate fără precedent pentru județul Gorj și implicit pentru Târgu Jiu.
    Vreau să multumesc tuturor celor implicați pentru această reușită importantă pentru România”, este mesajul deputatului de Gorj Mihai Weber.
    La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a ținut să-i felicite pe cei care și-au adus contribuția la această mare realizare.
    „Această recunoaștere internațională reprezintă atât un tribut artistic profund pentru valoarea operelor marelui Constantin Brâncuși, cât și o oportunitate pentru Târgu Jiu și regiunea Olteniei de a atrage vizitatori din întreaga lume, care să se conecteze cu istoria și tradițiile românești. Felicitări tuturor celor care au contribuit la această reușită!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!