spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăEvenimentIncendiu într-un cimitir din județul Gorj. Acuză pompierii că nu au intervenit

    Incendiu într-un cimitir din județul Gorj. Acuză pompierii că nu au intervenit

    Cimitirul din satul Bulbuceni, comuna Căpreni, a luat foc de la un incendiu de vegetație uscată, care s-a extins.

    Un jurnalist de la Știripesurse.ro a filmat dezastrul din cimitir și a acuzat lipsa de reacție a pompierilor.

    Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, spune că s-a intervenit la acest incendiu: „Primul apel care semnala un incendiu de vegetație produs pe raza comunei Căpreni a fost preluat de către dispeceratul integrat ISU Gorj-SAJ Gorj în jurul orei 14:00.
    Apelul a fost inițiat de către o doamnă, care nu se afla la fața locului, dar care susținea că îi sunt transmise imagini de la fața locului de către altcineva, care refuză să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
    Imediat, la fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Hurezani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
    Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare la vegetație uscată și mărăciniș și se propagase la un cimitir aflat în imediata apropiere.
    Forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Hurezani.
    Incendiul a fost localizat în limitele găsite de către colegii noștri și lichidat după aproximativ 4 ore și jumătate.

    Ulterior, aceeași doamnă a revenit cu un apel prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, prin care i-a adus amenințări colegului nostru din dispecerat, menționând faptul că “nu ești bătut în cuie acolo” și că “o să sun eu mai sus”, cu toate că echipajele noastre de intervenție se aflau la fața locului și depuneau eforturi pentru limitarea efectelor situației de urgență.

    În jurul orei 18:00, comunicatorul ISU Gorj a fost apelat telefonic de către un reprezentant mass-media, care semnala faptul că se află la fața locului și că, deși mama dumnealui a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii au refuzat să intervină.
    Domnului i s-a comunicat faptul că sunt mai multe situații de urgență generate de incendiile de vegetație uscată și că după documentarea situației operative o să-i comunice domnului ultimele date!
    După aproximativ 3 minute domnului i s-a comunicat că este un incendiu de proporții în satul Bulbuceni, că se intervine și că un echipaj va fi direcționat în zona în care se afla dumnealui.
    Articolul apărut în mediul on-line distorsionează vădit situația reală și lezează eforturile pe care colegii noștri le-au depus în ultimele zile pentru stingerea a peste 60 de incendii de vegetație uscată, mărăciniș și fond forestier.
    Subliniem faptul că instituția noastră răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor primite pentru gestionarea situațiilor de urgență, iar echipajele noastre depun eforturi pentru a interveni în cel mai scurt timp și în mod profesionist pentru limitarea efectelor situatiilor de urgență care se produc la nivelul județului Gorj!“, arată comunicatul transmis de ISU Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!