spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăCulturaTabăra de creație IOSIF KEBER – ARTE-LIT a ajuns la final. Creațiile...

    Tabăra de creație IOSIF KEBER – ARTE-LIT a ajuns la final. Creațiile vor fi prezentate într-o expoziție

    Tabăra de creație IOSIF KEBER – ARTE-LIT, deschisă tinerilor aspiranți în devenire artistică și literară, a ajuns la final.

    Pe lângă prezentarea într-o expoziție, ce va fi programată în evenimentul de sărbătorire a 90 de ani de la înființarea Bibliotecii Județene, fotografiile creațiilor se vor regăsi și în Broșura „Tabăra de creație IOSIF KEBER – ARTE-LIT/ 2024.

    „În anul 2024, Tabăra IOSIF KEBER – ARTE-LIT s-a desfășurat la Baia de Fier, încercând în egală măsură și o promovare a spațiului gorjean – ofertant din punct de vedere turistic – așa cum s-a făcut prin prezența în Peștișani, Runcu și Polovragi în celelalte ediții. Cu acest prilej, din echipa de creație plastică au făcut parte studenți de la Universitățile menționate mai sus:  Oana Piscureanu, Anamaria Călina, Maria-Bianca Otoiu, Maria Sigrid Sandu (Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie domeniul arte plastice, îndrumător – Conf.univ.dr. Vasile Fuiorea ), Andreea Fudulea (Universitatea din Craiova – Facultatea de Litere) și Ana-Maria Cioiu, Alina Teodora Roșeți ( Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, Îndrumător – Lect. Univ. Dr. Cristina Daju). După o scurtă recunoaștere și stabilire a subiectelor lucrărilor, grație ajutorului oferit de Oana Păunescu, director al Căminului Cultural „Ion Nițulescu” din Baia de Fier, tinerii artiști s-au pus pe muncă, iar prin tematica sugerată – “Pictura peisagistică – mod de reflectare a spațiului gorjenesc” și “Natura moartă /Elogiul obiectului arhaic din Gorj” –  talentații participanți au dat măsura talentului lor realizând excelente lucrări, fiind felicitați și premiați de managerul Bibliotecii Județene „Christian Tell, Luiza-Maria Sandu și de coordonatorul taberei, Viorel Surdoiu“, se arată într-un comunicat al Bibliotecii Județene „Christian Tell“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!