spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinistrul PNL al Energiei a evitat Gorjul, după ce a fost prins...

    Ministrul PNL al Energiei a evitat Gorjul, după ce a fost prins cu minciuna

    Ministrul PNL al Energiei a evitat să meargă la Cariera Pinoasa, unde, sâmbătă, s-a produs un accident ce putea să creeze o nouă tragedie. Sebastian Burduja a fost prezent, luni, la Termocentrala Ișalnița, de unde a plecat la Porțile de Fier,  preferând să ocolească județul Gorj, în care s-au produs numeroase accidente, în ultimii ani, unele chiar mortale.

    Liberalul pus la șefia Ministerului Energiei a fost prins cu minciuna, după ce a promis prelungirea planului de restructurare, dar în realitate nefăcând nimic pentru a schimba termenele de scoatere din funcțiune a grupurilor de la Complexul Oltenia. Ca să nu fie tras la răspundere pentru promisiunile nerealizate, Sebastian Burduja s-a făcut că nu vede Gorjul, deși a trecut prin partea de sud a județului.

    Luni de dimineață, Burduja a ajuns la sucursala din Dolj a Complexului Oltenia. Termocentrala a fost repornită, în această vară, din cauza lipsei de energie în sistem. Ministrul a declarat, printr-o postare publică, faptul că a vrut să felicite angajații de aici, dar a uitat și de cei din cariere, care au asigurat cărbunele pentru funcționarea termocentralelor. ”În drum spre Porțile de Fier, am făcut o oprire la Ișalnița, să le strâng mâna celor care au pus umărul la creșterea producției de energie în perioada de caniculă. Sunt adevărați eroi aici și peste tot în sistemul energetic românesc, oameni care se străduiesc zi și noapte să asigure funcționarea unor echipamente care au depășit 50-60 de ani de exploatare”, a postat ministrul, după ce a plecat de la Termocentrala Ișalnița.

    În loc să intre și în Gorj, unde s-a produs catastrofa de sâmbătă, liberalul de la Energie a plecat spre Porțile de Fier, transmițând doar că membrii corpului de control fac verificări la Pinoasa. ”Corpul de control a demarat acțiunea pentru incidentul de la cariera Pinoasa-Rovinari. Aștept concluziile și am solicitat conducerii societății să ia cele mai dure măsuri pentru a evita astfel de situații pe viitor”, a repetat ministrul Burduja, care a mai comunicat aceeași informație și sâmbătă.

    O nouă promisiune pentru Rovinari

    Ministrul a notat, la ”post scriptum”, o nouă promisiune de punere în funcțiune a grupului V de la Termocentrala Rovinari, care se află în modernizare de aproape un deceniu și care ar trebui să intre în funcțiune în această toamnă. Sebastian Burduja a transmis, din mers, pe Facebook, faptul că luna viitoare lucrările ar putea fi terminate. ”Și o veste bună de la Rovinari: foarte curând vor începe probele la grupul V, o investiție pe care o așteptăm de aproape un deceniu și pe care ne dorim să o finalizăm în luna septembrie. Cei peste 300MW modernizați ne vor fi de mare ajutor la iarnă și in anii următori”, a transmis ministrul Energiei.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!