spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateNoi pași pentru realizarea Parcului Industrial Bălești. Când vor fi demarate investițiile

    Noi pași pentru realizarea Parcului Industrial Bălești. Când vor fi demarate investițiile

    Se fac pași, pentru Parcul Industrial Gorj, din comuna Bălești. Consiliul Județean Gorj a alocat suma de 300.000 de lei pentru realizarea lucrărilor de împrejmuire a punctului de lângă Târgu Jiu.

    Patru investitori au semnat contracte de superficie pentru a-și deschide afaceri în Parcul Industrial de la Bălești. Doi dintre ei vor să deschidă fabrici, chiar și în cazul în care nu vor obține finanțări din Fondul de Tranziției Justă. Primele angajări s-ar putea face în a doua parte a anului viitor. Până atunci, în luna octombrie, vor fi demarate lucrările de împrejmuire și de introducere a utilităților la noul parc industrial.

    Consiliul Județean în calitate de beneficiar al Parcului Industrial Bumbești-Jiu, Băleștiul fiind satelitul acestui parc, a luat decizia să se facă împrejmuire din bugetul local. S-a alocat, în primă fază, suma de 300 de mii de lei, ca să putem demara această lucrare undeva la mijlocul acestei toamne. În acest sens, am emis rapid și certificatul de urbanism, iar, acum, urmează să fie emisă autorizația de construcție și să demareze lucrarea respectivă. Deja, eu, împreună cu reprezentantul parcului industrial, domnul Eftemie Popescu, am semnat de 3 luni de zile acele contracte de superficie cu 4 firme doritoare care au depus proiecte pe Fondul de Tranziție Justă. Două dintre firmele respective ne-au solicitat certificate de urbanism și au spus că, indiferent dacă vor obține sau nu fondurile pe FTJ, vor veni și vor face investiții pe buget propriu în Parcul Industrial de la Bălești. Ne dorim ca împrejmuirea parcului și aducțiunea de utilități să înceapă la mijlocul lunii viitoare.(…) Cred că, la anul, vom avea șantiere și firmele bine stabilite pentru ca, în toamna anului viitor, să fie recrutat personalul care va deservi acest parc”, afirmă primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!