spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrimar din zona minieră: Sper ca cei care închid capacități energetice să...

    Primar din zona minieră: Sper ca cei care închid capacități energetice să fie condamnați

    Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, spune că cei care închid capacități de producere a energiei, să fie condamnați, pe viitor.

    Florinel Țuilă a reacționat dur, după ce România a devenit importator de energie pe prețuri uriașe, din cauză că, în ultimii ani, a închis capacități pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, care puteau produce mii de MW. Primarul comunei Cătunele speră ca cei care închid unități de producere a energiei să fie condamnați, pe viitor. Edilul amintește că fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, a plătit cu viața” pentru faptele sale.

    Asta este ceea ce s-a dorit de către cei care conduc lumea, acum. S-a dorit ca România să fie unul dintre consumatorii de energie electrică și, probabil, că nu numai România. Toți cei care avem cetățenii plecați în Occident trebuie să plătim cumva ca banii trimiși de ei, aici, să se întoarcă la ei și anume se întorc pe energia electrică. Ne-au obligat pe noi să ne închidem sistemele noastre de producere a energiei electrice, ca să ne vândă curentul. Este foarte simplu de înțeles. Eu sper ca cei care închid capacitățile electrice, cândva să fie condamnați și cred că va veni și vremea asta, pentru că nu rămâne ceva neplătit. Noi suntem, până la urmă, o țară independentă și așa trebuie făcut, trebuie găsite legi. S-a mai întâmplat, toată lumea a plătit, inclusiv Ceaușescu a plătit cu viața. Așa vor trebui să plătească toți cei care, astăzi, își bat joc de țară. Adică, pentru ca să nu creștem impozitul la IMM-uri, pierdem 500 de milioane de euro, iar noi, ca să nu închidem mineritul, ne uităm că ne amendează. Dar de ce să ne amendeze? Trebuie să ne producem energia electrică, pentru că avem resurse. Miroase a alte interese și cred că, până la urmă, cineva trebuie să plătească. Eu cred că PSD a făcut lucruri bune, a mărit pensiile, a mărit salarii, dar pe cealaltă parte trebuie să ia măsuri urgente și să anuleze tot ceea ce a semnat guvernul USR, atunci când a condus țara. Trebuie să se revină la situația ulterioară. Noi nu trebuie să închidem mineritul, atât timp cât și în comuna mea se exploatează cărbune pentru energie electrică și este potențial sau dacă vor să închidă producția doar pentru ca să cumpărăm energie electrică, cineva trebuie să plătească”, a spus primarul Florinel Țuilă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!