spot_img
21.1 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăCulturaExpoziție de artă la cula Glogoveanu

    Expoziție de artă la cula Glogoveanu

    Expoziția de artă „Colecționar de Cotidian” va fi vernisată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 15.00, la Cula Glogoveanu, din comuna Glogova, un monument istoric deosebit de important, care a beneficiat de lucrări de restaurare.

    „Colecționar de Cotidian” propune o incursiune artistică în lumea detaliilor aparent banale ale vieții de zi cu zi. Cei doi artiști, Florin-Alexandru Preda și Florin Preda-Dochinoiu, surprind momente, gesturi, obiecte și fragmente din spațiul nostru cultural, pe care le reinterpretează și le recontextualizează, transformându-le în lucrări de artă cu semnificații noi și surprinzătoare. Expoziția invită publicul să privească lumea din jur cu ochi noi, evidențiind complexitatea și estetica ascunsă în cotidianul nostru.

    „Transformarea banalului în ceva remarcabil“

    „Lucrările expuse au ca temă comună transformarea banalului în ceva remarcabil. Fie că este vorba despre un pom, o literă, o fotografie uitată sau despre un portret anonim capturat într-o clipă efemeră, fiecare lucrare este rezultatul unei observări atente și al unei profunde înțelegeri a lumii înconjurătoare. Acești „colecționari de cotidian” extrag semnificații noi din gesturile, obiectele și interacțiunile zilnice, oferind publicului o perspectivă diferită asupra realității“, se arată într-un comunicat de presă.

    Expoziția este organizată de Primăria Comunei Glogova, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici din România-Filiala Drobeta-Turnu Severin și Casa de Cultură a Municipiului Motru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!