spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăActualitateSindicalist CEO: Singura șansă a rămas venitul de completare pe 4 ani

    Sindicalist CEO: Singura șansă a rămas venitul de completare pe 4 ani

    Unul dintre reprezentanții sindicali din Complexul Energetic Oltenia nu mai vede vreo șansă pentru păstrarea locurilor de muncă de la companie. Marius Cătălin Berca, sindicalist la Cariera Minieră Jilț Nord, este de părere că Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia va fi implementat întocmai, în ceea ce privește închiderea de capacități, intrarea în rezervă și reducerea numărului de salariați, până la data de 1 ianuarie 2026.
    Astfel, în opinia lui Marius Cătălin Berca, singura măsură concretă în plan social pentru protecția minerilor și energeticienlor din Complexul Energetic Oltenia ar fi extinderea venitului de completare, de la 2 la 4 ani, în cazul în care vor exista concedieri colective. În acest mod, va exista o protecție mai mare a salariaților, care încă nu îndeplinesc toate condițiile de pensionare.
    „Managementul e acum ca la o firmă privată. Dacă nu ne convine, putem pleca! Asta ne-a spus managerul la un moment dat, când am cerut 24 de salarii compensatorii. Singura șansă a mai rămas venitul de completare pe 4 ani. Am avea o protecție extinsă, dacă această companie va avea probleme majore”, a precizat Marius Cătălin Berca, salariat al Complexului Energetic Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!