spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesNeagă blocarea proiectul de modificare a Legii Pensiilor. “Miruță nu are alte...

    Neagă blocarea proiectul de modificare a Legii Pensiilor. “Miruță nu are alte teme de campanie”

    Deputatul Mihai Weber neagă că Partidul Social-Democrat a blocat proiectul de modificare a Legii Pensii la Camera Deputaților.

    Mihai Weber a reacționat, după ce deputatul USR, Radu Miruță și senatorul PNL, Ion Iordache, au acuzat că Partidul Social-Democrat a blocat proiectul de modificare a Legii Pensiilor la Camera Deputaților. Președintele PSD Gorj neagă acuzațiile. Deputatul afirmă că inițiativele legislative au un anumit parcurs și nu pot fi blocate.

    Nu există așa ceva. Unde e blocată? Și Miruță n-are alte teme de campanie acum. Eu îl înțeleg că trebuie să-și facă și el prezența vizibilă undeva și are câte o temă. Acum, a luat tema asta și o s-o ducă la capăt, să vedem ce mai inventează. Nu există, orice inițiativă legislativă are un anumit parcurs, nu poți să trimiți în dezbatere sau să blochezi o inițiativă legislativă, pentru că lucrurile sunt cât se poate de clare. În momentul în care vine într-o cameră, Senat sau Camera Deputaților, o inițiativă trebuie dezbătută, sunt comisiile de specialitate, care, unele întocmesc raport, altele dau aviz, și sigur că asta trebuie programat. Nu poți să spui că blochezi ceva, în condițiile în care legea, săptămâna trecută, a fost votată în Senat. Nu cred că poate să spună cineva că este blocată această lege, dar haideți să-l lăsăm și pe Miruță să-și facă numărul. Eu am spus că nu vreau să dau niște speranțe oamenilor, decât concret, când va fi acolo, când va fi dezbătut, când va fi avizat, când se va face raportul pentru legea respectivă și când va fi votat. Noi, tot timpul, eu și reprezentanții PSD de la Gorj, am sprijinit activitatea CEO, și oameni și angajații, și știți foarte bine că acele beneficii importante au fost susținute de mine, împreună cu reprezentanții tuturor sindicatelor, la Ministerul Muncii și, mai ales, la guvern, când și-a asumat premierul ca reducerea vârstei cu 13 ani și celelalte beneficii să fie asumate de guvern și clar aprobate de Comisia Europeană”, spune Mihai Weber.

    Amintește că guvernarea PNL-USR a blocat” orice majorare a pensiilor

    Mihai Weber amintește că guvernarea PNL-USR a blocat orice majorare a pensiilor, până în 2070, în momentul în care a introdus în PNRR un prag de 9,4% din PIB, care nu ar fi trebuit depășit cu plata pensiilor în România.

    Cei care au blocat orice majorare de pensie pentru toate categoriile profesionale din România au fost cei de la USR și PNL prin impunerea acelui prag de 9,4% din PIB a nu fi depășit cu pensiile, până în 2070. Trebuie să reamintim oamenilor acest lucru. Se știe că guvernarea toxică PNL-USR a impus acel prag. Cu alte cuvinte, nicio pensie din România nu putea fi majorată nici măcar cu inflația, până în 2070. Ipocriza acesta, că ies, acum, și se dau salvatori că vor să rezolve anumite probleme mă șochează. Să vii, acum, să erijezi în salvatori ai unei categori sociale e o ipocrizie maximă pe care eu nu o pot suporta”, a precizat liderul PSD Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!