spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 9, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesDirectorul uneia dintre instituțiile comasate: Eram și unii și alții în riscul...

    Directorul uneia dintre instituțiile comasate: Eram și unii și alții în riscul de a fi desființați

    Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, a devenit structură a Școlii Populare de Artă.

    Consilierii județeni au aprobat, săptămâna trecută, comasarea prin absorbție a instituției de cultură, cu o altă structură subordonată, Școala Populară de Artă. Astfel, a fost înființată Secția Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, ca structură funcțională în cadrul Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, care va prelua în integralitate activitatea și personalul. Noua entitate va fi condusă de Alexandru Bratu. Conform managerului Școlii Populare de Arte, dacă CJ Gorj nu ar fi decis comasarea, ar fi existat riscul ca instituția pe care o conduce și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj să fie desființate, potrivit legislației actuale.

    Nu știu de ce s-a luat această decizie, că n-a fost decizia mea, este o decizie luată de către Consiliul Județean Gorj, noi o s-o punem în aplicare atunci când va sosi momentul. Am citit și eu proiectul de hotărâre al Consiliului Județean și, după calcule, ar părea că, după 1 ianuarie, va trebui să vedem cum vom integra cele două instituții. Din punctul meu de vedere, sunt ferm convins că voi face tot ce este posibil pentru a ajuta la dezvoltarea instituțională, așa cum am făcut și la Școala Populară de Arte. Consider că, cel puțin pe legislația actuală, cele două instituții, fiind comasate vor putea să funcționeze în continuare, pentru că, altfel, este o ordonanță dată, anul trecut, unde se prevedea că o instituție publică trebuie să aibă cel puțin 50 de angajați, altfel, eram și unii și alții în riscul de a fi desființați. Nu știu dacă această ordonanță a generat această decizie, mă depășește, eu voi face tot ce este posibil pentru a merge mai departe cu cele două instituții în această formulă, o instituție unică”, spune Alexandru Bratu.

    Ce se va întâmpla cu evenimentele organizate de CJCPCT

    Alexandru Bratu afirmă că evenimentele anuale, pe care le-a organizat, până acum, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, vor avea loc și pe viitor.

    Voi face apel la expertiza angajaților actualului Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, deoarece, după cum bine se stipulează în hotărârea Consiliului Judeețan, toți angajații vor fi preluați și vom merge mai departe cu acele evenimente și, în măsura posibilului, vom dezvolta acest segment”, a precizat directorul Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!