spot_img
17.2 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 10, 2024
Altele
    AcasăEconomicLider din CE Oltenia, despre întârzierea noilor capacități: Poate fi un câștig

    Lider din CE Oltenia, despre întârzierea noilor capacități: Poate fi un câștig

    Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, consideră că întârzierea noilor investiții în grupuri pe gaz și parcuri fotovoltice poate fi un câștig pentru CE Oltenia, în sensul că poate ajuta la prelungirea termenelor din planul de restructurare.

    Investițiile în grupurile pe gaz și parcurile fotovoltaice cuprinse în planul de restructuare a Complexului Energetic Oltenia au o întârziere de aproximativ doi ani. În acest context, voci din mediul politic și sindical solicită că durata de viață a companiei energetice de la Târgu-Jiu să fie prelungită cu cel puțin doi. Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, consideră că întârzierea noilor capacități poate fi un câștig pentru Complexul Energetic Oltenia. În opinia sa, odată cu intrarea în sistemul energetic național a grupului nr. 5 al Termocentralei Rovinari, securitatea energetică a României este mai aproape ca oricând”.

    Faptul că s-a întârziat punerea în funcțiune a investițiilor în parcurile fotovoltaice, în centrale pe gaz, poate fi, din punctul nostru de vedere, un câștig pentru prelungirea duratei de viață a CEO. Odată cu intrarea în sistem a blocului energetic nr. 5, probabil, luna aceasta, va intra sigur în sistem, securitatea energetică, independența energetică a României e mai aproape ca oricând, fiindcă blocul nr.5 va da energie sigură, o energie competitivă, o energie care, indiferent de capriciile vremii, va menține becul aprins în casele românilor, în școli sau în spitale. Deci, trebuie făcute toate demersurile, acum, că am văzut punctul de vedere al guvernanților, care spun că suntem în întârziere cu celelalte. Acum, mai mult ca oricând trebuie făcute demersurile la Comisia Europeană, trebuie urcat în avion cât se poate de repede și să transmitem că independența, securitatea energetică a României este mai aproape ca oricând odată cu introducerea blocului nr. 5 în sistem și că odată cu introducerea blocului nr.5, celor 330 de megawați, prețul energiei va scădea și acest lucru trebuie să se vadă în buzunarele românilor. Nu putem plăti energie la prețuri astronomice, pentru că lumea a sărăcit din cauza politicilor care au fost duse inclusiv în domeniul energetic”, afirmă liderul SMEO.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!