spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 13, 2024
Altele
    AcasăActualitateMinerii, un nou protest în capitală

    Minerii, un nou protest în capitală

    Aproximativ 1000 de persoane, printre care și mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia, vor participa, joi, la un nou mitig de protest în capitală.

    Federațiile Națională Mine Energie și Sindicală a Siderurgiștilor METAROM, afiliate la CNS Cartel ALFA, au cerut aprobare Primăriei București, pentru organizarea unui miting în fața Guvernului României, cu aproximativ 1.000 de participanți. Acțiunea de protest va avea loc joi. Sindicaliștii cer guvernanților să modifice Legea pensiilor, care dezavantajează românii care au lucrat în condiții grele de muncă.

    În conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991, vă facem cunoscut că în data de 17 octombrie 2024, Federația Națională Mine Energie și Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM, afiliate la CNS Cartel ALFA, organizează un miting de protest în fața Guvernului României – alveola centrală, în intervalul orar 11:00-13:00. Motivul acțiunii: nemulțumirea salariaților față de modificarile aduse de noua lege a pensiilor. Numărul de participanți: aproximativ 1000 persoane”, se arată în adresa transmisă de liderii sindicali Primăriei București.

    Liderii Federațiilor Mine Energie și Univers din cadrul Complexului Energetic Oltenia iau în calcul inclusiv declanșarea grevei generale în sistemul energetic național, dacă guvernanții nu vor modifica Legea pensiilor și nu vor găsi soluții la problemele minerilor și energeticienilor. Sindicaliștii solicită și decalarea termenelor de închidere a carierele și termocentralelor pe cărbune.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!