spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 14, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPrefectura Gorj, iluminată: Se marchează Ziua Părinților de Îngeri

    Prefectura Gorj, iluminată: Se marchează Ziua Părinților de Îngeri

    Pe data de 15 octombrie 2024, România marchează Ziua Părinţilor de Îngeri, instituită prin Legea 186/ 2024, pentru a comemora copiii decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la vârsta de 18 ani. În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 oraşe din ţară vor fi iluminate în culorile roz şi bleu, simboluri ale sprijinului şi conştientizării acestui doliu. Prefectura Gorj se alătură acestui eveniment, miercuri. Acest eveniment face parte din campania naţională de iluminat arhitectural, organizată de proiectul „Mame cu braţele goale”.

    Iniţiativa are scopul de a oferi alinare şi de a crea un spaţiu de reflecţie asupra acestei dureri tăcute, dar universale.Piața Prefecturii Gorj va deveni un punct de întâlnire şi reflecţie pentru comunitate, încurajând solidaritatea şi sprijinul faţă de părinţii care trec prin astfel de suferinţe.

    Tot în cadrul acestei zile, va avea loc vernisajul instalaţiei artistice ” (i) REAL”, semnată de Camelia Rangu, la spaţiul InFLUX (Bulevardul Theodor Pallady nr. 287, Bucureşti).Instalaţia imersivă oferă o experienţă senzorială profundă, recreând un spaţiu simbolic „în utero”. Aceasta include o fotografie interactivă, dotată cu senzori care, atunci când este atinsă, spune poveştile mamelor care şi-au pierdut copiii înainte de naştere.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!