spot_img
19 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 15, 2024
Altele
    AcasăAdministratieCampanie „România Reciclează, Rovinari Reciclează!”

    Campanie „România Reciclează, Rovinari Reciclează!”

    O campanie națională de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va avea loc la Rovinari. Campania va avea loc marți, 29.10.2024, în intervalul orar 10:00-14:00. Programările pentru ridicarea deșeurilor se vor putea face la numărul de telefon: 031.827.0000.
    „Aparatele electrice vechi, defecte sau scoase din uz ocupă inutil spațiul în casă și constituie un pericol pentru mediul înconjurător și sănătatea populației. Ce facem cu ele?
    Campania națională a Asociației ENVIRON, ROMÂNIA RECICLEAZĂ a luat naștere în iunie 2018 din dorința de a oferi cetățenilor o soluție practică pentru predarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatori uzați.
    Prin intermediul parteneriatelor încheiate cu autoritățile publice locale, ENVIRON organizează anual acțiuni de colectare a deșeurilor electrice în toată țara, de la sate și comune până la orașe și municipii.
    Oamenii pot preda gratuit aparatura veche și bateriile uzate fie în cadrul punctelor fixe de colectare stabilite pe perioada derulării campaniei ROMÂNIA RECICLEAZĂ , fie prin ridicare de la domiciliu în baza unei solicitări la 031.827.0000 sau logistica@environ.ro.
    Prin intermediul campaniei ROMÂNIA RECICLEAZĂ, Asociația ENVIRRON și-a propus să întărească colaborarea cu reprezentanții autorităților (primării, UAT-uri sau ADI-uri) și să construiască împreună un program funcțional de colectare care să încurajeze populația să predea spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
    Conform prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.
    Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante.”, conform companiei partenere Environ.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!