spot_img
13.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 17, 2024
Altele
    AcasăActualitateDosarul penal de trucare a unui concurs de angajare la Primăria Bâlteni,...

    Dosarul penal de trucare a unui concurs de angajare la Primăria Bâlteni, restituit procurorilor

    Dosarul penal de trucare a unui concurs de angajare la Primăria Bâlteni a fost restituit procurorilor, de un complet de judecată al Tribunalului Gorj. „Restituie cauza penală privind pe inculpaţii D. V. ( ….), V. V. (…), P. G.-C. (…) şi B.I. (…) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Cheltuielile judiciare efectuate pentru desfăşurarea fazei de cameră preliminară vor rămâne în sarcina statului, urmând ca plata sumei de 3.610 lei reprezentând onorariile apărătorilor din oficiu desemnați in cauză, conform delegațiilor nr. 1487/2024 şi 1488/2024 să se facă din fondul Ministerului Justiției către Baroul Gorj. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 16.10.2024, la Tribunalul Gorj“, se arată în sentința instanței de judecată. Hotărârea finală va fi luată de către Curtea de Apel Craiova.

    Judecarea dosarului nu a început, din cauza contestațiilor și a excepțiilor formulate de inculpați, împotriva rechizitoriului. 11 volume conține dosarul de urmărire penală, în care s-au strâns probe despre modul în care a fost aranjat concursul la Primăria Bâlteni.

    Cine sunt inculpații din dosar

    În acest dosar penal, au fost trimise în judecată cinci persoane: fostul primar al comunei, Vasile Vlăduleanu, Alina Diaconescu, angajată a DSP Gorj, președinta comisiei de concurs, șefă a asistenților comunitari, și soția șef și soția col. r. Pantelimon Diaconescu, fostul șef al Centrului medical judetean MAI,  Irina Bivolu, membră în comisia de concurs și soția unui polițist criminalist de la Rovinari, Gabriel Constantin Păsărin, membru în comisia de concurs, fost funcționar la Primăria Bâlteni. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de instigare în formă continuată la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, instigare la fals intelectual, complicitate la dare de mită, luare de mită și fals intelectual. Concursul de organizare a fost organizat la Casa Căsătoriilor din Bâlteni.

    În dosarul de corupție de la Primăria Bâlteni, nouă persoane au fost trimise în judecată, în două loturi, pentru implicarea într-un concurs trucat de angajare pe posturi de asistent medical comunitar, desfășurat între 28 februarie și 2 martie 2023. Printre inculpați se află fostul primar Vasile Vlăduleanu, funcționari din Primăria Bâlteni și Rovinari, precum și o angajată a DSP Gorj. Concursul a fost aranjat în favoarea a două candidate, Teodora Emilia Diaconu, nora liderului local PSD, și Andreea Ionela Tudorache, susținută de fostul primar, mama sa fiind asistent șef la Spitalul Rovinari.

    Probele prezentate de procurori arată că membrii comisiei de concurs au distribuit subiectele și răspunsurile rezolvate, iar președinta comisiei, Alina Diaconescu, a primit mită în forma unei brățări și a unor cercei în valoare de 1.800 de lei. Fostul primar ar fi primit 500 de lei după afișarea rezultatelor. Dosarul conține 11 volume de probe, instrumentate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), și este marcat de multiple contestații și cereri de recuzare, ceea ce a întârziat începerea procesului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!