spot_img
13.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 17, 2024
Altele
    AcasăCulturaTabăra de Meșteșuguri Tradiționale de la Polovragi își deschide porțile

    Tabăra de Meșteșuguri Tradiționale de la Polovragi își deschide porțile

    A doua ediție a Taberei de Meșteșuguri Tradiționale se va desfășura, în perioada 25-27 octombrie, în localitatea Polovragi.

    Deschiderea oficială a evenimentului este programată pentru vineri, 25 octombrie, începând cu ora 13:00, când vor avea loc si primele ateliere de creație.

    „Pe parcursul celor trei zile, în atmosfera rustică a Vetrei Târgului,  participanții vor avea oportunitatea de a interacționa direct cu artizani talentați și dedicați, care duc mai departe moștenirea primită de la înaintașii lor. Acești meșteri populari, adevărați păstrători ai tradițiilor, veniți din mai multe zone etnografice ale Gorjului, dar si din Bistrița-Năsăud și Alba, vor împărtăși din cunoștințele și experiența lor, oferind tinerilor șansa de a descoperi frumusețea și complexitatea meșteșugurilor românești.

    Participanții vor avea ocazia să se inițieze în artele țesutului, cusutului, prelucrării lemnului, olăritului, picturii pe ceramică, confecționării de tulnice, prelucrării pieilor. Fiecare atelier promite nu doar o lecție de meșteșug , ci  și o poveste despre patrimoniul cultural al regiunii.

    Tabăra de Meșteșuguri Tradiționale de la Polovragi reprezintă o oportunitate valoroasă pentru participanți de a se conecta cu moștenirea  culturală a trecutului și de a-și dezvolta  abilitățile creative.

    Evenimentul, desfășurat sub auspiciile Consiliului Județean Gorj, face parte din Festivalul Internațional de Cultură și Tradiții, proiect multicultural inițiat de Asociația Europeană pentru Promovarea Turismului și Tradițiilor TraciaLand, cu  sprijinul Primăriei Polovragi“, se arată într-un comunicat de presă al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!