spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 22, 2024
Altele
    AcasăActualitatePatronul unei școli de șoferi din Târgu Jiu, achitat de procurori după...

    Patronul unei școli de șoferi din Târgu Jiu, achitat de procurori după ce a plătit prejudiciul majorat

    Patronul unei școli de șoferi din județul Gorj a fost achitat de procurori, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, după ce a achitat prejudiciul, majorat cu 20 la sută, la care se adaugă dobânzi și penalități.

    „Prin ordonanţa din data de 22.10.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus clasarea cauzei penale privind pe suspecții T.R.C. și societatea A… SRL, cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzute de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, reţinându-se cauza legală de nepedepsire, în condițiile prevăzute de art. 10 alin. 1¹ din Legea nr. 241/2005, respectiv după achitarea de către suspecţi a sumei totale de 151.733 lei, reprezentând prejudiciul penal, majorat cu 20%, la care se adaugă dobânzile şi penalitățile calculate până la data plăţii“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

    A încasat taxa de școlarizare, dar nu a înregistrat veniturile

    Dosarul a fost înregistrat în anul 2022, după ce polițiștii s-au autosesizat. Omul de afaceri este acuzat că a încasat taxa pentru școlarizare, fără să-i înregistreze în contabilitate.  „Plățile au fost efectuate de către suspecţi la datele de 18.09.2024 şi 17.10.2024.
    Menţionăm că dosarul penal în care s-a dispus soluţia de mai sus a fost înregistrat la data de 07.07.2022 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, urmare a unei sesizări din oficiu întocmite de organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că numitul T.R.C., în calitate de administrator al societății A… SRL, în perioada februarie 2018 – iunie 2022, nu a înregistrat în contabilitatea societății totalitatea veniturilor obținute din activităţile de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere pentru autovehicule, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului.
    Agentul economic A… SRL îşi desfășoră activitatea prin intermediul unui punct de lucru situat în municipiul Tg-Jiu.
    Din conţinutul raportului de expertiză contabilă judiciară, întocmit în cauză la data de 27.08.2024, coroborat cu restul probatoriului administrat, a rezultat faptul că în perioada 01.02.2018 – 31.05.2022 suspectul T.R.C., în calitate de administrator al societății A… SRL, nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile din şcolarizarea cursanţilor auto, în valoare de 270.803 lei, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 93.749 lei, compus din impozit pe veniturile microinterpinderilor şi TVA, la care se adaugă accesorii, dobânzi şi penalități, calculate conform Codului de procedură fiscală“, au mai transmis procurorii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!