spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrimar, despre închiderea mineritului: Nu trebuie să ne speriem

    Primar, despre închiderea mineritului: Nu trebuie să ne speriem

    Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, nu este îngrijorat de faptul că mineritul va fi închis, conform planului de restructurare a CE Oltenia, până în 2026.

    Primăriile din zonele miniere vor avea bugetele diminuate considerabil după închiderea carierelor și termocentralelor pe cărbune. Este și cazul Primăriei Slivilești. Cu toate acestea, primarul Sorin Bucurescu nu este îngrijorat. Edilul afirmă că a purtat discuții cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și a aflat că, în următorii 4 ani, vor fi realizate multe investiții în județ ca alternativă la închiderea mineritului.

    “Acum, trebuie să ne adaptăm, să ne reorientăm, să ne dăm seama că sunt și alte localități care nu au avut minerit și funcționat, au mers fără minerit. Trebuie să chibzuim banii cu mai multă atenție. Trebuie să facem strict ceea ce este necesar pentru localitate. O să fie, într-adevăr, un pic mai greu, dar mergem înainte. Toate proiectele pe care le-am promis vor fi în fază de derulare, în perioada următoare. Într-adevăr, mineritul pentru aceste zone, cu bune, cu rele, a fost un lucru bun din punct de vedere financiar, chiar dacă a mai creat un anumit disconfort, probleme în rândul cetățenilor, chiar dacă a distrus anumite terenuri, trebuie recunoscut că ele au fost plătite. Ceea ce va fi de acum înainte vom vedea cu toții. Să nu uităm că sunt învecinați cu județul Mehedinți, care nu are minerit și funcționează destul de bine. Așa va trebui să facem și noi. Eu știu că, în județul Gorj, din discuțiile pe care le-am purtat cu președintele Consiliului Județean, vor fi multe investiții, în următorii 4 ani. Nu trebuie să ne speriem, lucrurile vor merge într-un sens bun”, afirmă Sorin Bucurescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!