spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSocialJandarmii gorjeni, la ceas aniversar

    Jandarmii gorjeni, la ceas aniversar

    Ziua Jandarmeriei Române a fost marcată, ieri, printr-o acţiune festivă şi la Gorj, organizată la Instituţia Prefectului. Nu au lipsit aprecierile şi urările autorităţile locale şi judeţene, dar şi premierea jandarmilor gorjeni pentru performanţe în competiţiile inter-instituţionale.

    Atmosfera festivă pentru marcarea celor 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române a fost deschisă de intonarea imnului naţional. Şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ)„Tudor Vladimirescu” Gorj a punctat traseul istoric memorabil, faptele de vitejie ale jandarmilor care trebuie cinstite de urmaşi. Momentul de căpătâi a fost 3 aprilie 1850, când Domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul de constituire a Jandarmeriei moderne, iar la baza înfiinţării ei a stat modelul European. Inspectorul şef al IJJ Gorj a subliniat că aportul jandarmilor la câştigarea a importante bătălii este de necontestat. „Timpul a dovedit că Jandarmeria Română, datorită caracterului său militar, organizării sale, a drepturilor juridice existente, a capacităţilor de intervenţie specializată era capabilă să facă trecerea fără nici o ruptură, de la o perioadă normală, la cea de criză, sau chiar de război”, a declarat col.dr.Robert Vîţă, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

    Cârciumaru: „Suntem un oraş în care domneşte ordinea”

    De Ziua Jandarmeriei Române, prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, le-a transmis jandarmilor gorjeni mesajul premierului Victor Ponta, axat pe respect şi încredere, din plin meritate. Prefectul Claudiu Teodorescu a subliniat la rândul său că este mulţumit de modul în care jandarmii gorjeni se achită de obligaţii. Eforturile depuse de instituţie şi colaborarea cu autorităţile locale au făcut ca municipiul Târgu-Jiu să fie un oraş în care domneşte ordinea. Mesajul aparţine primarului Florin Cârciumaru, care despre implicarea jandarmilor în diverse acţiuni responsabile nu are decât cuvinte de laudă. „Pot să spun cu mândrie că suntem un oraş unde ordinea este la ea acasă şi acest lucru se datorează implicării Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei Locale”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu-Jiu. Cu un rol definitoriu pentru evoluţia societăţii, Jandarmeria trebuie reprezentată cu cinste peste tot. Şi în Gorj, activitatea este una la înălţime, demnă de respect, este convingerea şefului judeţului. „În toată această vreme, cei 163 de ani aţi fost alături de cetăţeni, în slujba societăţii, ceea ce înseamnă că vă bucuraţi de respectul comunităţilor. Este un lucru important şi că oameni cu greutate în stat sunt alături de dumneavoastră, ceea ce dublează respectul de care vă bucuraţi, urmare a activităţii pe care o desfăşuraţi şi care este încărcată de mare responsabilitate”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Festivitatea a inclus şi premierea jandarmilor gorjeni pentru rezultate distinctive, individual, dar şi pe echipe, care au reprezentat instituţia cu succes în diferite competiţii. De la asigurarea climatului de siguranţă şi salvarea de vieţi omeneşti, acţiunile în care jandarmii îşi riscă propria viaţă sunt mereu bifate cu responsabilitate. De aceea, de ziua lor, peste tot în ţară, jandarmii merită urările şi încrederea naţiunii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: