spot_img
17.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSocialJandarmii gorjeni, la ceas de bilanţ

    Jandarmii gorjeni, la ceas de bilanţ

    Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj a ajuns la ceas de bilanţ. Astfel, jandarmii s-au reunit, vineri, în sala de festivităţi a unităţii, unde s-a desfăşurat ,,Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2013.”

    Activitatea de vineri a fost una de evaluare a tuturor domeniilor de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, rezultatele obținute în cursul anului 2013, fiind prezentate principalele direcții de acțiune pentru anul 2014. Alături de personalul Jandarmeriei Gorjene, la acest eveniment au participat domnul colonel dr. Robert Vîţă – împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Ion Claudiu Teodorescu – Prefectul judeţului Gorj, Ion Călinoiu – Președintele Consiliului Județean Gorj, Aurel Popescu – Viceprimar municipiul Târgu-Jiu, precum și reprezentanții instituțiilor publice și militare din județul Gorj care colaborează/cooperează cu jandarmii. Inspectoratul asigură paza şi protecţia instituţională la 22 obiective din zona de competenţă, menţinerea ordinii interioare la 11 săli de judecată, precum şi paza, protecţia, supravegherea şi intervenţia la conductele magistrale de transport produse petroliere şi cea de fibră optică pe o lungime totală de 185 km. Au fost organizate şi s-au executat 444 transporturi de valori și 172 transporturi de produse cu caracter special. Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 347 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 187 manifestări cultural-artistice/religioase, 146 manifestări sportive, 8 manifestări de protest, 6 vizite oficiale.

    La sediul inspectoratului au fost constituite 298 echipe mobile de intervenție iar 2248 echipe și patrule de intervenție au desfășurat activități specifice pe raza localităților Târgu-Jiu, Motru, Târgu-Cărbunești, Novaci, Rovinari. În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, jandarmii gorjeni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului Gorj, fiind executate 3885 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat (485 misiuni în zonele montane Runcu și Rânca, 1825 misiuni în mediul urban, 1528 misiuni în mediul rural, 47 misiuni în zona instituţiilor de învăţământ) și constituite 4975 de patrule. În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între instituţia noastră şi alte instituții, au fost executate 243 acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în cooperare cu alte instituţii ale sistemului de apărare şi securitate naţională, organizaţii, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice locale. Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea a 380 fapte de natură penală, din care 201 constatate de jandarmi şi 179 în cooperare cu poliţia şi aplicarea a 2026 sancţiuni contravenţionale, fiind depistate 3 persoane puse sub urmărire care au fost predate structurilor de poliție și au fost puse în executare un număr de 1011 mandate de aducere la solicitarea instanțelor de judecată.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: