spot_img
12.9 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 30, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, incapabilă să bată campioana !

    Energia, incapabilă să bată campioana !

    Cu un lot decimat, Energia nu a avut reacţie pe terenul echipei din Constanţa

    HCM Constanţa: Mihai Popescu, Albert Cristescu 7g, George Buricea 6, Laurenţiu Toma 4g, Branislav Angelovski 4, Dalibor Cutura 3, Marius Stavrositu 2, Ramon Şomlea 2, Javier Humet 1, Florin Baican 1, Robert Gal 1, Claudiu Şimicu, Alexandru Bucătaru. Antrenor: Zvonko Sundovski.

    Energia: Cristian Antonaru, George Şelaru – Florin Acatrinei 8g, Marinko Kekezovic 4g, Dorin Dragnea 3g, Tadas Stankevicius 3g, Andrei Enache 2, Bogdan Mănescu 1g, Paul Giotoiu, Dan Ilieş, Levente Halasz, Vali Popescu, Alvaro Rodrigues, Alexandru Mănescu. Antrenor: Liviu Andrieş

    Energia n-a avut nicio şansă în meciul cu HCM Constanţa. Gorjenii au mers pe litoral cu speranţa că printr-o conjunctură ar putea da lovitura pe terenul campioanei. Şansele erau infime, dacă nu chiar inexistente şi asta pentru că Liviu Andrieş nu a avut la dispoziţie patru piese importante. Şi cum contra campioanei e greu să joci fără extremă dreapta, fără un inter stânga sau conducător de joc de valoare, Energia a fost carne de tun pentru marinari. Efectiv fără nicio emoţie HCM a reuşit să treacă de o echipă a Energiei şchioapă rău de tot…

    N-au contat în joc

    Cu serioase probleme de efectiv, Energia trebuia să joace la Constanţa cu butonul de avarie pornit. Antrenorul Liviu Andrieş a căutat să improvizeze, a mizat şi pe juniori neavând pe cine miza. Astfel, Energia nu a putut emite pretenţii pe terenul unei echipe care nu ştie să piardă acasă, HCM măturând cu toţi adversarii întâlniţi în ultimii ani. Înainte de meci, Liviu Andrieş le-a cerut elevilor săi să joace handbal. „Nu aveţi nimic de pierdut, jucaţi cu tupeu, aveţi curaj”, a fost mesajul dat de Andrieş cu câteva secunde înainte de sartul partidei. Dar, elevii lui au avut trac, lucru sesizat în primele minute ale jocului. Astfel, până prin minutul 12 gorjenii au găsit o singură dată calea spre gol, astfel că scorul era 7-1 după disputarea a peste un sfert din timpul primei părţi. Târgujienii şi-au revenit din pumni, au mai dres din busuioc, aşa că s-a ajuns la 8-5 sau 11-8, moment în care jocul parcă reînviase ca şi nerv. Dar a fost o simplă impresie care în câteva secunde a fost spulberată, HCM-ul desprinzându-se din nou la 14-8, acesta fiind şi scorul pauzei. În actul secund, neavând ce mai apăra, Andrieş se tot uita spre tabelă doar pentru a trece cât mai repede timpul. Eşecul era scontat încă dinaintea startului jocului, aşa că singura grijă a fost limitarea proporţiilor scorului. Din păcate, Energia nu a ţinut ritmul cu echipa gazdă, HCM, şi asta datorită în principal erorilor din jocul individual al handbaliştilor, pase greşite, ratări dar şi erori întâlnite pe la juniori. Efectiv după pauză doar s-a conturat diferenţa de pe tabelă, zece goluri, 31-21, rezultat final.

    N-au pierdut nimic

    După un asemenea meci în care echipa sa a fost în permanenţă în spatele adversarului, Liviu Andrieş nu avea cum să se declare mulţumit. „Indiscutabil echipa gazdă a meritat victoria, a fost echipa mai bună, echipa mai valoroasă. Noi am avut mari probleme de lot care s-au şi simţit în evoluţia echipei. Una peste alta am încercat să jucăm un handbal bun, curajos, dar din nou au apărut erorile, greşelile individuale dar şi ratările. Am pierdut pe terenul campioanei, mergem mai departe”, spune Andrieş.

    Cu Timişoara vor victoria

    Pentru cei de la Energia meciul de la Constanţa era ca un bonus, dacă ar fi reuşit să obţină ceva era cu atât mai bine, de pierdut nu au avut ce pierde, aşa că rezultatul final este uşor trecut cu vederea. Însă, ceea ce urmează e cu totul altceva. Dacă împotriva celor de la HCM, gorjenii nu au avut presiunea pe umeri, în meciul din week-end-ul viitor situaţia se schimbă. Energia estre obligată să câştige meciul cu Poli Timişoara, o echipă apropiată valoric şi care poate fi învinsă. „Sper ca până la meciul cu Poli Timişoara să mai revină şi din jucătorii accidentaţi. Doi, dacă nu chiar trei din cei care la meciul de la Constanţa au fost accidentaţi au şanse să joace în week-end cui Poli. Acel meci trebuie să-l câştigăm”, spune antrenorul Energiei, Liviu Andrieş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!