spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 30, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia în comă!

    Energia în comă!

    Echipa de handbal arată ca un pacient în comă cu şanse infime de scăpare

    Energia: Şelaru (13 intervenţii), Antonaru – Acatrinei (10 goluri), Kekezovic (5), Halasz (5), Dragnea (2), Ilieş (1), Sifre (1), V. Popescu, Giotoiu, Enache, Rodrigues, Stankevicius, Mănescu. Antrenor: Liviu Andrieş.

    CSM: Blazevic (14 intervenţii), Iancu (1 intervenţie) – Marijanac (7 goluri), Milosevic (5), Simovic (3), Stamate (3), Constantinescu (3), Novanc (2), Rotaru (1), Negru (1), Kostadinovic (1), Pătru (1), Sîncelean, Stoica, Capotă, Mledenciu. Antrenor: Bozo Rudic.

    Arbitrii: Marius Dănuleţ şi Mihnea Iordache, ambii din Vâlcea.

    Observator: Remus Cojocaru.

    Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 500.

    Din păcate sportul gorjean riscă să piardă o echipă, pe cea de handbal. Energia Târgu-Jiu arată ca un pacient în comă pe patul de spital conectat la aparate pentru a trăi de azi pe mâine. Aceasta este imaginea echipei de handbal, iar luminiţa de la capătul tunelului nu se vede. Şansele acestei echipe aflată în comă din punct de vedere sportiv sunt mici, însă cei care se ocupă de îngrijirea echipei, a se citi conducerea în loc de medici, trebuie să facă tot posibilul de a încerca evitarea decesului! E clar că dacă echipa de handbal va retrograda, atunci aceasta se va şi desfiinţa. Şi tocmai de aceea trebuie făcut ceva în acest moment!

    Neputinţă mare

    Chin, aşa se traduce jocul Energiei. Cine spune că Energia dă semne de viaţă se minte şi nu face altceva decât să înrăutăţească şi aşa starea precară a echipei din punct de vedere sportiv. Nu este un accident că echipa se află deja de două etape pe ultimul loc în Liga Naţională, în acest moment chiar vorbim de Energia ca şi de codaşa Ligii. Până unde poate să ducă această umilinţă? Dacă cei abilitaţi nu fac ceva, starea devine şi mai critică iar principalii vinovaţi vor fi aceşti oameni care într-un moment critic nu iau măsuri pentru a resuscita o echipă jumătate moartă. Liviu Andrieş e pus într-o situaţie grea, riscă chiar el să-şi compromită cariera viitoare de antrenor dacă nu va reuşi alături de conducere să readucă pulsul echipei de handbal. În cele opt meciuri jucate s-au tot găsit scuze legate de problemele de lot, acestea există, însă nu pot fi tot timpul paravan la eşecuri. În acest ritm riscăm să ne minţim singuri şi să ne facem rău pentru că eşecurile vin unul după altul şi uităm care este rolul în sport, să câştigi. Aşa se face că echipa de handbal efectiv a uitat să câştige. Nu este posibil ca la o echipă cu un buget de primele 8 locuri performanţa sportivă să fie de locul 13 din 13 participante. Nu se poate aşa ceva. Energia s-a transformat în ciuca bătăilor prin Liga Naţională, iar eşecurile considerate drept accidente de fapt sunt rezultate normale, iar victoriile s-au transformat în accidente. Ei bine, după opt etape, Energia a câştigat un singur meci, ceea ce spune multe, aşa că răbdarea a ajuns la cote maxime!

    În ultimul meci cu CSM Bucureşti, Energia a vrut dar nu a putut. Nu a putut să ţină pasul cu adversarul, nu a putut să gestioneze bine anumite momente ce-i erau favorabile, nu a putut să joace un handbal coerent pe parcursul celor 60 de minute, dar nu a putut nici să alinieze cea mai bună echipă. Colac peste pupăză în timpul meciului au mai picat doi jucători, Dragnea şi Enache. Revenind la meci, Energia a început bine, a avut 2-0, a continuat prost, scor 2-5 după care a alergat după echipa adversă, 13-14 scorul pauzei. În startul părţii a doua, oaspeţii au plecat bine, au avut 13-16, însă gorjenii au revenit şi în 10 minute au marcat şase goluri neprimind niciunul, 19-16 în minutul 43. Dar a fost un simplu foc de paie, Energia nu a putut face faţă adversarului care pe final şi-a asigurat victoria, 24-27, după ce în minutul 55 scorul era 24-23. Aşadar, Energia rămâne pentru a doua oară codaşă în Liga Naţională, timp de trei săptămâni cât va dura pauza în Ligă gorjenii trebuie să-şi facă temele şi în primul joc să încerce să predea ultimul loc celor de la Suceava în meciul direct din Moldova.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!