spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 4, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, o nouă umilință?

    Energia, o nouă umilință?

    Târgujienii joacă pe terenul târgumureșenilor într-un meci cheie pentru finalul de an

    Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu va evolua vineri seara din nou în deplasare. Este al treilea meci consecutiv jucat pe teren străin în decursul unei săptămâni, ceea ce este foarte mult. Oltenii au început seria la Cluj, după trei zile au evoluat în Bulgaria, la Sofia după care acum joacă din nou în deplasare la Mureș. „E greu după atâtea deplasări. Petrecem mai mult timp pe drum decât pe teren, este foarte obositor, dar asta nu e o scuză pentru jucători de la care vreau în continuare rezultate bune”, a declarat Antonis Constantinides.

    Nu și-au făcut temele

    Se știe că Antonis Constantinides, antrenorul Energiei pune mare accent pe pregătirea meciurilor. Dar, din păcate în ultimul timp nu a mai reușit să-și studieze adversarii pentru că timpul între meciuri a fost extrem de scurt. „Ne-a afectat acest program aglomerat, nu avem timp suficient pentru a pregăti meciurile”, spune Constantinides. Și secundul Energiei, Claudiu Alionescu spune că această serie de meciuri din 3 în 3 zile îi solicită la maxim pe baschetbaliști. „Noi nu am avut timp să pregătim foarte bine meciul, doar două zile am avut la dispoziție după meciul de la Sofia. Ultimele două meciuri sunt mai puțin reușite, dar acum vrem să se schimbe fața echipei”, spune Alionescu. Acesta a vorbit și despre meciul de la Mureș. „Ne așteaptă un meci foarte dificil pentru noi, întâlnim o echipă care are în componență jucători de valoare, acasă sunt o echipă foarte bună. Acolo publicul face o atmosferă senzațională. BC Mureș nu traversează o perioadă bună, au pierdut meciuri acasă, și sper ca această perioadă să continue pentru ei”, a mai declarat secundul Energiei, Claudiu Alionescu.

    Se întăresc?

    Antrenorul principal al Energiei a lansat ideea că echipa sa ar avea nevoie de întăriri. „Pregătirea a fost făcută pentru a prinde vârful de formă undeva în luna februarie înainte de play-off, acum dacă ni s-a oferit posibilitatea de a merge mai departe în Europa nu ne-am dat la o parte. Vom avea o discuție cu conducerea să vedem dacă putem aduce 1-2 jucători, poate vom elibera alte posturi, poate aducem în plus. Marea noastră problemă este rotația scurtă pe care o avem…”a mai spus Constantinides venind și cu justificări. „Ne dorim să evoluă în cele trei competiții, nu ne putem permite ca rotația noastră să fie mai slabă decât a adversarilor. Știți că rotația noastră nu poate fi la 10 jucători, poate din motive financiare sau nu găsim jucători pe piață, trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Nici jucătorii și antrenorii nu sunt magicieni. Acum nu pot să pregătesc echipa așa cum doresc, aș avea nevoie de timp pentru a pregăti meciul care vine, însă timpul este scurt”, a încheiat Constantinides.

    „E o deplasare foarte dificilă, mai ales că avem deja în spate un program infernal, abia dacă am putut face două antrenamente normale înaintea acestui joc. Este adevărat, echipa este foarte obosită. Trebuie să dăm totul să câștigăm meciul acesta. Dacă pierdem nu ar fi deloc o tragedie, dar ar fi cu mult mai bine dacă am câștiga pentru că ne-ar menține în primele 4-5 poziții în campionat. Am vorbit cu jucătorii, le-am explicat importanța acestei partide, sper să treacă peste oboseală, dar mai ales peste ultimele două meciuri. Avem nevoie din nou de o apărare foarte bună, numai așa am putea câștiga”, Antonis Constantinides, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!