spot_img
18.1 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 4, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia vrea să-și apere Cupa!

    Energia vrea să-și apere Cupa!

    Deplasarea de la Sibiu este crucială: dacă gorjenii pierd la mai mult de patru puncte părăsesc competiția pe care anul trecut au câștigat-o

    Până anul trecut, Cupa României nu era considerată o competiție importantă de gorjeni. Ei bine, în stagiunea trecută, târgujienii au dat lovitura și s-au trezit cu trofeul în brațe, deși erau considerați aut-sideri veritabili, așa că în acest an cei de la Energia au pornit având statutul de echipă ce deține trofeul. „Vrem să ne apărăm trofeul”, au tot anunțat oficialii de la Energia care pe lângă o clasare în primele opt ale campionatului au introdus în grila de obiective și apărarea trofeului câștigat la Ploiești. În acest moment cei de la Energia joacă având calificarea pe masă în Final Four, acel careu de ași care va decide cine va câștiga trofeul. Ei bine, gorjenii mai au de trecut un hop până să ajungă în Final Four, deplasarea de la Sibiu fiind crucială, un eșec la mai mult de patru puncte va duce la eliminarea echipei lui Constantinides din Cupă!

    Avantaj fragil

    Luni la Târgu-Jiu, Energia s-a impus cu mari emoții în fața celor de la CSU Sibiu, scor 82-78. A fost manșa tur a sferturilor de finală, o manșă din care sibienii au ieșit bine pentru că în baschet un avans de patru puncte este foarte ușor de recuperat. „Acest avantaj al Energiei nu înseamnă nimic, totul se va decide la Sibiu”, a declarat antrenorul celor de la CSU, Miodrag Perisic. Chiar și antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides recunoaște că după meciul tur nu s-a decis absolut nimic. „A fost doar prima parte a acestui meci, a doua va fi vineri, la Sibiu. Mergem acolo nu să pierdem la 3 sau la 2 puncte, ci să câştigăm acel meci”, spune Constantinides. Completarea celor spuse de antrenorul Energiei a venit din partea tehnicianul celor de la CSU Sibiu, antrenor care la rându-i vrea calificarea în Final Four. „Este o diferenţă care nu semnifică nimic deocamdată. Este un rezultat bun, aşa cum ne-am dorit înainte de meci. Chiar dacă am fi câştigat la 2-3 puncte, situaţia ar fi fost aceeaşi, poate doar puţin mai bine. Mai sunt 40 de minute de jucat la Sibiu şi aceste patru puncte nu reprezintă o diferenţă decisivă pentru calificare nici pentru o parte, nici pentru cealaltă”, a mai declarat Perisic. Dar, tehnicianul Energiei spune că echipa lui merită să ajungă în Final Four așa că vrea victoria în meciul de la Sibiu. „Mergem acolo pentru a ne califica în Final Four pentru că merităm să fim acolo, suntem o echipă care jucăm bine, care acum, cu Glyniadakis, suntem mult mai puternici, astfel că vom merge acolo pentru a ne lupta pentru calificarea în Final Four”, a mai adăugat tehnicianul cipriot de pe banca Energiei, Antonis Constantinides.

    Meciul e la tv

    Partida de la Sibiu poate fi urmărită de suporterii Energiei și la televizor. Astfel, vineri seara de la ora 18.00, postul Digi Sport va transmite jocul dintre CSU Sibiu și Energia, așa cum și manșa tur a fost transmisă la tv. De fapt a devenit o obișnuință ca partidele Energiei să fie televizate, ceea ce este foarte important la nivel de promovare și imagine !

    „Am obținut o victorie importantă în meciul tur pentru că ne-am consolidat avantajul terenului propriu. Acum vom merge la Sibiu pentru calificare”, Andreas Glyniadakis, pivot Energia

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!