spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEconomicŞi-au strigat nemulţumirile în Piaţa Prefecturii

    Şi-au strigat nemulţumirile în Piaţa Prefecturii

    Sute de mineri şi energeticieni au protestat ieri în Piaţa Prefecturii, aceştia strigându-şi nemulţumirea faţă de administraţia Complexului Energetic Oltenia. Liderii de sindicat din cadrul FNME spun că nu este normal ca salariaţii să aibă drepturile tăiate, iar în CE Oltenia să se mărească veniturile anumitor directori şi să se facă angajări.

    Protestatarii adunaţi în Piaţa Prefecturii şi-au arătat revolta şi nemulţumirea faţă de propunerile făcute de administraţia Complexului Oltenia, în şedinţa de negociere de săptămâna trecută, atunci când s-a prezentat planul de reducere a cheltuielilor şi de diminuare a unor drepturi. „Revendicările sunt multe şi nenumărate, dar ce ne interesează cel mai mult este să fim respectaţi. Ne deranjează dispreţul cu care suntem trataţi, batjocura, pentru că munca minerilor şi a energeticienilor este o muncă grea. Nimeni nu s-a pricopsit din minerit sau energie, noi venim să ne întreţinem famiile, să câştigăm şi noi o pâine. Este normal să fim revoltaţi când vedem că suntem trataţi cu atâta dispreţ”, a declarat un protestatar.

    Liderii de sindicat din cadrul FNME spun că propunerile făcute de administraţie cu privire la tăierea drepturilor reprezintă o insultă la adresa minerilor şi energeticienilor. Pârvulescu spune că nu este normal să tai din drepturile câştigate de oameni şi să creştă salarii de directori sau să faci angajări. „Aceşti oameni, toţi vor pierde! Şi va rămâne Ciurel cu sacul lui de bani, iar noi vom fi daţi afară pentru că individul acesta va duce societatea în insolvenţă că altceva nu ştie. El nu ştie decât să taie, nu ştie să caute pieţe, nu ştie nimic! El a învăţat management în această societate. Omul acesta e întreg? Pentru că atunci când toţi spuneau „domne ai 290 de milioane pierdere pe 9 luni” ce spunea în campania electorală cu Ponta? „în CEO nu e nicio problemă”, din contră a angajat peste 500 de persoane şi acum spune că trebuie să dea afară şi să reducă salariile. Un manager care face aşa ceva e întreg? Dacă e întreg plecăm noi toţi acasă!”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME.

    Protestele vor continua şi în această seară, între orele 17 şi 18, iar începând de săptămâna viitoare se pare că şi alte federaţii vor îmbrăţişa căile legale de mişcare sindicală.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: