spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 30, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, o forță în Liga Națională!

    Energia, o forță în Liga Națională!

    Gorjenii apreciați de antrenorul unei rivale, Niksa Bavcevic: „Energia joacă un baschet frumos”

    Echipa de baschet Energia tinde să devină și o forță în campionatul intern. După ce a obținut calificarea în top 8 din EuroChallenge, Energia vrea să intre într-un top select și în întrecerea internă. „Nu văd niciun motiv pentru care nu am câștiga celelalte cinci meciuri care mai urmează în campionat”, spune antrenorul Energiei, Antonis Constantinides. Iar în cazul în care oltenii vor câștiga totul până la final, atunci lucrurile sunt clare, trupa lui Constantinides va termina sezonul regulat pe locul 3 sau 4, ceea ce constituie cea mai bună performanță a gorjenilor în întrecerea internă. Energia a dat de pământ cu Steaua, scor 79-67, rezultat care îi face pe olteni favoriți la ocuparea unuia din primele patru locuri din campionat la finele sezonului regulat. „Pentru noi contează foarte mult această victorie pentru că, am mai spus-o şi înainte de meci, am jucat contra celei mai bune echipe din ţară. Cred că Steaua va găsi calea să termine sezonul regulat pe primul loc pentru că a fost echipa cu constanţa cea mai bună pe parcursul acestei ediţii de campionat. Acest meci a fost invers faţă de cel jucat în tur la Bucureşti. Motivul pentru care am pierdut atunci s-a întors acum în favoarea noastră. Acest motiv a fost modul în care am recuperat, când recuperezi atât de mult faţă de oponentul tău este dificil să pierzi. În sfertul al doilea şi începutul sfertului al treilea, apărarea în zonă a Stelei a fost o mare problemă pentru noi”, spune Constantinides.

    Laude pentru olteni

    Energia a condus în acest meci cu liderul campionatului intern din primul și până în ultimul minut, așa că victoria nu poate fi pusă la îndoială. „Felicit echipa din Târgu-Jiu pentru că au meritat această victorie. A fost echipa cu cea mai mare eficienţă din campionat, iar noi am avut un mizerabil 59 la eficienţă, cu trei jucători care au avut eficienţă negativă. Cel mai bun shooter al nostru a reuşit 2 aruncări din 15. Dacă până acum eram foarte buni la recuperări şi chiar dominam liga, acum gazdele au avut 17 recuperări în plus. Două lucruri au decis această partidă. Dorinţa mult mai mare a echipei din Târgu-Jiu şi slăbiciunea noastră în ceea ce priveşte recuperările. Jucătorii noştri au fost depăşiţi sub panou de Milosevic şi Glyniadakis şi cred că aici a fost cheia care a decis meciul. Au fost şi momente în care noi nu ne-am putut antrena cum trebuie şi s-a văzut că Drca a avut doar două antrenamente cu noi, iar Perry doar o zi, dar nu vreau să apară ca o scuză a noastră. A fost un meci bun, cu apărări agresive, nu a fost o eficienţă deosebită pentru niciuna din echipe. Energia, cu această victorie, îşi depune candidatura pentru locul 4. Merită acest loc pentru baschetul frumos pe care-l joacă”, a declarat Niksa Bavceciv, antrenorul Stelei.

    Mai mult, antrenorul Stelei spune că vrea să evite în play-off Energia. „Ar fi trebuit să fie un derby, ceea ce a şi fost într-o măsură pentru că pentru mine aceste două echipe sunt cele mai bune din România, dar pentru un derby e nevoie de două echipe, dar, din păcate, acum cele două echipe nu au arătat tot ce au mai bun. Noi am făcut cel mai prost meci al nostru din acest sezon. Americanii au inventat play-off în toate sporturile pentru a face sezonul mai interesant, însă în play-off cel mai important este mentalul, cât de puternic eşti din punct de vedere psihic. Acolo o înfrângere poate distruge tot sezonul. Dacă mă întrebaţi, aş vrea să evit în play-off echipa din Târgu-Jiu cât mai mult posibil. Sunt convins că şi acum au avut doi jucători, Troupe şi Darby, care nu au jucat la potenţialul lor maxim”, mai apus Bavcevic. Concluzia a fost trasă de Constantinides. „Aşa cum a spus şi domnul antrenor Bavcevic, această echipă merită să fie între primele patru ale campionatului. Din moment ce am câştigat pe teren propriu contra Stelei nu văd niciun motiv pentru care nu am câştigat celelalte cinci meciuri care mai urmează în campionat”, a încheiat Constantinides.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!