spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 1, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, una caldă, alta rece!

    Energia, una caldă, alta rece!

    Baschetbaliștii scriu istorie, în timp ce handbaliștii se umplu de penibil

    Conducător la Energia să nu fii. Echipa de handbal Energia devine din ce în ce mai penibilă pierzând meciuri importante, așa că a devenit și mare favorită la retrogradare. În schimb, echipa de baschet scoate rezultate extrem de importante, victorii care o aduc mai aproape de primele locuri din clasament. Este o așa de mare diferență între cele două echipe încât nu se poate face o comparație.

    Handbalul în picaj!

    Echipa de handbal este ciuca bătăilor. Un sezon atât de prost încât tinde să devină un coșmar care se poate termina cu o retrogradare care ar fi o pată pe obrazul întregului sport gorjean. Gorjenii sunt în pericol de retrogradare, au șanse să ajungă în eșalonul doi, asta deși oficialii echipei au dat asigurări că nu se va retrograda. Problema Energiei este mare. Jucătorii, dar și antrenorul par să fie depășiți de moment, vina pentru rezultatele catastrofale din acest sezon fiind împărțită. Trist este că nimeni nu a încercat să facă ceva, oamenii care au avut puterea de a lua decizii radicale și ferme s-au ferit să o facă, mulțumindu-se doar să ofere bani și să plătească nonperformanța. Ei bine, Energia a ajuns rău. Gorjenii au pierdut la Suceava în prima etapă a play-aut-ului și s-au înscris în cursa pentru retrogradare. S-a terminat 26-21, victorie importantă pentru CSU Suceava, echipă care s-a distanțat la 4 puncte de Energia. În acest moment, oltenii sunt penultimii în campionat, dar după etapa din week-end pot ajunge pe ultimul loc dacă Steaua va câștiga împotriva celor de la CSU Suceava. Și uite așa, Energia ajunge acolo unde mulți dădeau asigurări că nu va ajunge. „E greu să evităm barajul, acum e important să evităm ultimul loc din clasament care retrogradează direct. Sper să rămână Steaua acolo, iar noi la turneul de baraj să reușim să ne salvăm”, spune șeful secției de handbal de la Energia, Doru Geamănu. Trist, dar acesta este obiectivul unei echipe la care salariile sunt aproape la zi: evitarea retrogradării la baraj!

    Baschetul culege laurii

    În comparație, echipa de baschet Energia se află la polul opus. Dacă handbaliștii se bat să scape de retrogradare, baschetbaliștii se bat să câștige campionatul. Ei bine, Energia a reușit să treacă de faza play-off-ului și să se califice în careul de ași al Ligii Naționale. Târgujienii au trecut cu scorul de 3-0 la general de BCM U Pitești, ultima victorie venind chiar pe terenul piteștenilor cu scorul de 86-85. Astfel, Energia a ajuns în semifinale, în premieră, pentru că aventurile trecute în campionat au fost limitate, clasări pe la jumătatea clasamentului și cam atât. Anul acesta s-au spart toate barierele, Energia a ajuns în semifinale în cupele europene iar acum și în campionat. asta chiar este o performanță, ceea ce certifică faptul că rezultatele nu au venit pe fondul unor simple întâmplări. Aici este rodul muncii, al priceperii antrenorului dar și al ambiției jucătorilor de la Energia care au vrut să-și depășească condiția. Pentru Energia va urma o perioadă de foc cu meciuri în semifinale atât în campionat cât și în cupele europene, la finalul săptămânii viitoare Energia urmând să participe la turneul Final Four din Turcia. Apoi, toate forțele vor fi puse pe campionat, Energia urmând să joace cu echipa care va ieși câștigătoare din duelul dintre Asesoft Ploiești și BC Timișoara. La finalul acestei săptămâni, la Timișoara ora avea loc meciurile 3 și 4, unele care pot decide adversara Energiei din semifinale, scorul în acest moment fiind de 1-1.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!