spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 7, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAstra Asigurări intră în FALIMENT

    Astra Asigurări intră în FALIMENT

    astra asig
    Astra Asigurari va intra in faliment, a decis, miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

    Decizia a fost luata în contextul problemelor financiare pe care le are societatea, informează surse din interiorul ASF.

    Potrivit acestora, cei care au polițe RCA încheiate la Astra Asigurări își pot obține banii înapoi pentru lunile ramase, sumele urmând sa fie achitate de Fondul de Garantare.

    Tot Fondul de Garantare se va ocupa și de cei care așteaptă plata daunelor auto.
    Astra trebuia să atragă un investitor strategic care sa aducă 425 milioane de lei, însă procesul de majorare al capitalului s-a încheiat pe 19 august cu un eșec.

    Compania este al treilea asigurator din România, are circa 4,6 milioane de clienți si este cel mai mare asigurator de locuințe, cu 2,15 milioane de contracte.

    Intrarea in faliment ar putea duce la scumpirea politelor, potrivit brokerilor, deoarece Fondul de Garantare a Asiguratilor ar putea sa ceara o contributie mai mare din partea companiilor de asigurari.

    „Contributia societatilor sa creasca la 5%, poate chiar 10%. Ori, o societate de asigurari nu are de unde sa contribuie decat daca a majorat primele cu 10%”, a explicat Cristian Constantinescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!