spot_img
15 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSocial50 de tineri din 6 ţări vor veni în judeţul Gorj

    50 de tineri din 6 ţări vor veni în judeţul Gorj

    În perioada 01.06.2016 – 31.05.2017, în judeţul Gorj se va desfăşura proiectul internaţional „Multicultural village”, implementat de Asociaţia Scout Society din Târgu-Jiu, finanţat de Uniunea Europeană.

    tineri 1tineri 2

    Activitatea principală a proiectului este un schimb de tineri, care va avea loc în perioada 26.08.2016 – 04.09.2016, la care vor participa 50 de tineri din organizaţiile a 6 ţări partenere proiectului : Bulgaria, Ungaria, Lituania, Polonia, Slovenia și Turcia. Scopul proiectului este promovarea cunoaşterii diverselor culturi în rândul tinerilor din mediul rural ca efect al migraţiei – prin metode egale de dezvoltarea durabilă a societăţii. Iar obiectivele principale sunt: încurajarea cunoaşterii a mai multor culturi – a ţărilor participante la proiect; cunoaşterea şi promovarea drepturilor fundamentale/ universale şi europene; identificarea, conştientizarea/prevenirea şi combaterea fenomenului de rasism în societate; stimularea dezvoltării proiectelor Erasmus de către participanţii la proiect. Pe durata schimbului de tineri, participanții vor fi implicați în diferite activități non-formale, sportive, workshop-uri, jocuri de rol, prin care tinerii vor promova respectul, înțelegerea și diversitatea culturală și vor asocia valorile necesare pentru a avea o cultură a drepturilor omului, fără discriminare dar cu demnitate umană și respect. În timpul proiectului tinerii participanți vor realiza un film și vor proiecta un joc prin care vor evidenția efectele negative ale rasismului, al discriminării și vor promova o societate în care cetățenii au drepturile egale.

    Asociaţia Scout Society este o organizaţie din Târgu-Jiu care încurajează activismul şi voluntariatul în regiunea Olteniei. Aceasta a implementat numeroase proiecte locale, naţionale şi internaţionale centrate pe educaţia non-formală a tinerilor, astfel că în ultimii 3 ani peste 300 de tineri au avut ocazia să participe la schimburi de tineri în ţară sau în străinătate.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: