spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateDJ 675 B va fi modernizat cu fonduri europene

    DJ 675 B va fi modernizat cu fonduri europene

    Obiectivul de investiție „Modernizare drum judeţean (675 B) ce traversează localităţile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ 675 C” este cuprins în Lista cu proiecte strategice – Faza 1, conform Hotărârii Consiliului, pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Proiectul a fost aprobat în ultima ședință a CJ. Banii ar trebui să vină de la Uniunea europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

    Drumul Judeţean 665 D, în plin proces de reabilitare!În anul 2016, a fost întocmită documentația tehnico – economică a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, în faza STUDIU DE FEZABILITATE privind modernizarea DJ 675 B. În scopul aducerii drumului județean 675 B într-o stare tehnică corespunzătoare impusă prin standardele tehnice în vigoare, sunt necesare măsuri de intervenție privind siguranța circulației rutiere, precum: refacere parte carosabilă (lucrări de infrastructură și suprastructură), reabilitare/construire poduri, consolidare terasamente, realizare dispozitive de scurgere a apelor (șanțuri de pământ, șanțuri dalate, podețe transversale, accese la proprietăți etc), semnalizarea verticală (stâlpi, indicatoare rutiere, borne km), semnalizare transversală (marcaje longitudinale și transversale), siguranța circulației (parapeți de protecție), trotuare, piste de bicicliști, parcări, stații de transport în comun etc.

    Pe unde trece DJ 675 B

    Drumul județean 675B străbate localitățile Câmpu Mare, Albeni, Călugăreasa, Prigoria, Zorlești și Alimpești și se află amplasat în partea de est a județului Gorj și traversează teritoriile administrative ale comunelor Scoarța, Albeni, Prigoria și Alimpești. „Obiectivele propuse prin executarea lucrărilor de modernizare a drumului județean 675B, sunt: executarea tuturor lucrărilor de reabilitare necesare pentru ridicarea capacității, corectarea elementelor geometrice în plan și în spațiu, astfel încât să se evite expropierile de terenuri. Pe întreaga lungime a drumului județean, s-au prevăzut lucrări pentru stabilizarea structurii drumului în zonele supuse pericolului de alunecări de teren, scurgerea apelor se va realiza prin șanțuri din pământ, dalate, precum și rigole moderne, în funcție de amplasamentele existente. (…) Siguranța rutieră se va realiza, atât prin prevederea de parapeți metalici la rampele podurilor, la podețe, cât și prin lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală (marcaje, stîlpi, table, borne km și hm), intersecțiile cu drumurile naționale și laterale vor fi amenajate corespunzător; (…) se va avea în vedere construirea/reabilitarea/modernizarea de poduri, precum și realizarea de apărări de maluri în zona podurilor. Valoarea totală a investiţiei este de 76.740,250 mii lei (inclusiv T.V.A.), din care Construcții + Montaj 66.037,355 mii lei (inclusiv T.V.A.), iar durata de execuție de 24 luni”, scrie în Hotărârea CJ Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: