spot_img
15 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEvenimentBilanț pentru munca la negru în Gorj! Patronii gorjeni, amendați cu sute...

    Bilanț pentru munca la negru în Gorj! Patronii gorjeni, amendați cu sute de mii de lei

    Zeci de gorjeni au fost prinși muncind la negru de la începutul acestui an. Asta arată controalele derulate de inspectorii ITM Gorj, care au împărțit amenzi în stânga și în dreapta. Șefii instituției le atrag atenția patronilor că legislația devine din ce în ce mai aspră, iar amenzile sunt usturătoare. Pentru a preveni astfel de situații, inspectorii vor să desfășoare cât mai multe acțiuni de informare.

    Aproape 1.000 de controale au derulat angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în primele nouă luni ale anului, iar datele sunt îngrijorătoare. Potrivit inspectorului șef George Romanescu, legea prevede amenzi uriașe pentru munca la negru. „În perioada 1 ianuarie-1 octombrie 2017 am avut un număr de 933 de controale, au fost descoperite un număr de 66 de persoane la muncă fără forme legale, fiind aplicate sancțiuni foarte mari. Valoarea este de peste 600.000 de lei numai pentru munca fără forme legale. După cum știți, legea a fost modificată, iar sancțiunile sunt din ce în ce mai mari. Amenda este de 20.000 de lei pentru fiecare persoană surprinsă fără forme legale de angajare”.

    „Facem o muncă de prevenire”

    Inspectorii și-au propus ca înainte să îi amendeze pe angajatori, să le explice riscurile la care se supun dacă aleg să funcționeze ilegal. „Vom încerca în perioada următoare să luăm fiecare localitate la rând, să explicăm fiecărui angajator că trebuie să respecte legea în privința muncii fără forme legale. De asemenea, avem în vedere acele contracte cu timp parțial, despre care au am mai afirmat că trebuie să treacă la program de opt ore. Ne-am propus ca începând cu data de 1 noiembrie să facem o muncă de prevenire. Săptămâna trecută am avut și un simpozion național în prezența domnului inspector general de stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, în care am transmis un mesaj în legătură cu securitatea și sănătatea în muncă. Angajatorii trebui să asigure un loc de muncă sigur pentru ca oamenii să poată ieși la pensie fără a avea probleme”, a mai adăugat George Romanescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: