spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateCosmin Popescu: „Acreditarea Spitalului Județean nu va fi retrasă! Avem investiții de...

    Cosmin Popescu: „Acreditarea Spitalului Județean nu va fi retrasă! Avem investiții de 7 milioane de lei”

    Președintele Consiliului Județean îi asigură pe gorjeni că cel mai important spital al județului nu își va pierde acreditarea, așa cum amenința zilele trecute Ministrul Sănătății. Cosmin Popescu spune că Spitalul Județean de Urgență beneficiază anul acesta de investiții de peste 7 milioane de lei, iar numeroase secții vor fi reabilitate complet. Șeful CJ așteaptă și raportul Corpului de control al ministrului pentru a vedea exact ce intervenții se impun.

    Anunțul Ministrului Sănătății după vizita de la Târgu Jiu, cum că Spitalului Județean i-ar putea fi retrasă acreditarea, a stârnit panică atât printre medici, cât mai ales în rândul populației. Președintele Consiliului Județean dă asigurări că nu se va ajunge aici. „Eu îi asigur pe toți gorjenii că Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu va avea acreditarea retrasă. Avem o acreditare valabilă până în anul 2021. Așteptăm concluziile raportului de control al Ministerului Sănătății, iar dacă sunt anumite inadvertențe din punct de vedere tehnic, din punct de vedere medical sau al circuitelor, le vom remedia. O spun ferm și convins că Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu va avea probleme în ceea ce privește retragerea unei acreditări”, a declarat Cosmin Popescu.

    4 milioane doar pentru aparatură

    Șeful CJ spune că unitatea medicală va beneficia anul acesta de unul dintre cele mai mari bugete de investiții. Banii vor fi cheltuiți pe modernizarea în totalitate a mai multor secții, iar oficialii din Ministerul Sănătății vor contribui și ei cu fonduri guvernamentale. „Am făcut o listă de priorități de investiții și o ducem la capăt. Așa cum am spus la începutul anului, secția de Pediatrie era o prioritate și deja se lucrează, termenul de finalizare a lucrărilor fiind iunie anul acesta. Doamna ministru se va ține de cuvânt cu ceea ce a spus în fața consiliului medical. Tot ce înseamnă aparatură și mobilier va fi asigurat din fonduri de la Ministerul Sănătății. De asemenea, avem o listă de investiții pentru anul acesta de aproximativ 7 milioane de lei. Sunt 4 milioane de lei din care vom finanța achiziționarea de aparatură. Cele mai importante sunt două aparate de radiologie și imagistică, 15 paturi pentru ATI, în jur de 130 de paturi pentru dotarea celorlalte secții care vor și intra anul acesta în reabilitare. Este vorba despre secțiile de Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie. Din păcate bugetul este mic, dar o să canalizăm banii din investiții către Spitalul Județean de Urgență”, a mai explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: