spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateConducerea Transloc va cere creșterea prețului biletului de călătorie

    Conducerea Transloc va cere creșterea prețului biletului de călătorie

    Conducerea societății de transport public local din municipiul Târgu Jiu, Transloc SA, va solicita o creștere a prețului biletului de călătorie de la 2 lei, cât este în prezent, la 2,5 lei.

    „Am avut zilele trecut o discuție cu directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, doamna Cristea, l-am anunțat și pe domnul primar că mă gândesc să solicităm o majorare de cost a biletului de călătorie, chiar dacă mijloace de transport sunt așa cum sunt. Costul biletului a rămas din anul 2012 la 2 lei. Dacă prețul biletului va fi de 2,5 lei, din estimările noastre se rotunjesc binișor veniturile pentru anul viitor“, a spus Mihai Paraschiv, directorul Transloc la Impact TV.

    A cerut creșterea costului per kilometru

    Și tariful prețului pentru un kilometru va fi majorat, ceea ce va însemna și o creștere a subvenției acordată de Consiliul Local Târgu Jiu. Mihai Paraschiv a mai precizat că este nevoie de o majorare a bugetului pentru acordarea de creșteri salariale și achiziționarea de mijloace de transport: „La Târgu Jiu se merge pe un cost per kilometru de 8,7 lei pe autobuz ca în iunie 2019, iar la Slatina este, de șase luni, de 9,7 lei. Am solicitat o majorare a costului per kilometru pentru că, vrând-nevrând, trebuie să am o discuție și cu salariații societății, care au solicitat de acum o lună o majorare salarială. A fost problema cu această pandemie. Odată instituită starea de urgență și de alertă, toate contractele colective de muncă au fost prelungite automat. Este o muncă titanică să negociezi cu oamenii, pentru că sunt muște nemulțumiri. Angajații societății Transloc au din anul 2017 același salariu, ca să le pot acorda o creștere salarială, trebuie să trecem prin Consiliul Local majorarea costului per kilometru, pentru a se putea regăsi în bugetul de anul viitor“.

    Salariile reprezintă 70% din cheltuielile societății

    Cheltuielile cu salariile au reprezentat anul trecut 70% din totalul costurilor societății. Mihai Paraschiv spune că încasările au scăzut pe perioada stării de urgență: „În perioada stării de urgență au scăzut încasările de 700-800 milioane de lei vechi pe lună la mai puțin de 50 de milioane, deși oamenii au circulat în continuare. Nu am avut voie să controlăm și călătorii de rea credință nu și-au mai cumpărat bilete“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!