spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateBustul Eminescu al sculptorului Paul Popescu, aviz favorabil pentru a fi amplasat...

    Bustul Eminescu al sculptorului Paul Popescu, aviz favorabil pentru a fi amplasat în Târgu Jiu

    Bustul poetului național Mihai Eminescu realizat de sculptorul Paul Popescu, care s-a stins din viață în urmă cu puțin timp, a primit aviz favorabil pentru fi amplasat în municipiul Târgu Jiu.

    „Astăzi, în Comisia Națională, EMINESCU sculptorului Paul Popescu a obținut aviz favorabil. El va putea fi amplasat la Târgu-Jiu. Să-i vedem pe edili unde-i vor găsi un loc pe măsură… Mulțumim membrilor Comisiei „pentru înțelegere”. Mulțumim Viorel David pentru generozitate. De undeva, de sus, Paul ne privește cu superioară înțelegere. Suntem și noi, la rându-ne, niște muritori…“, a transmis publicistul și scriitorul Vasile Vasiescu.

    „Paul Popescu a fost victima unor orgolii personale“

    Bustul se află, în prezent, în incinta societății Artego.

    Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica, a făcut o prezentare a lucrării care a fost, inițial, solicitată de Primăria Târgu Jiu, după care s-a renunțat la achiziționarea bustului: „Ca un scurt istoric, această lucrare îi aparține sculptorului Paul Popescu, a fost realizată în anul 2016 la solicitarea conducerii Primăriei Târgu Jiu, însă motive de neînțeles, cum ar fi invocarea unor probleme financiare, au făcut ca municipalitatea să nu mai finalizeze achiziția. Drept urmare, domnul director Viorel David a cumpărat acest bust, la o sumă deloc modică, oferindu-i astfel un însemnat sprijin artistului și oferind totodată municipiului Târgu Jiu șansa de a beneficia cu titlu gratuit, de o importantă lucrare de artă. Societatea ARTEGO a încercat în trecut amplasarea bustului în zona centrală a orașului, însă, ca și în alte rânduri, Paul Popescu a fost victima unor orgolii personale, care au culminat cu imposibilitatea obținerii avizului de amplasare.

    Astfel de nedreptăți ar putea fi reparate măcar acum, când Paul Popescu nu mai este, dar, din fericire, ne-au rămas aici, la Târgu Jiu, multe dintre operele lui“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: