spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăEconomicCum vrea România să suplinească grupurile pe cărbune care sunt propuse pentru...

    Cum vrea România să suplinească grupurile pe cărbune care sunt propuse pentru închidere în anul 2026

    În anul 2026, capacitate de producere a energiei electrice va fi puternic diminuată după ce mai multe grupuri de producere a energiei electrice pe bază de cărbune din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi scoase din funcțiune.

    Cantitatea de energia electrică va fi acoperită din import deoarece capacitatea de interconexiune a României cu rețelele vecine a crescut puternic în acest an, și pe sensul de import, și pe cel de export. În cinci ani, ea se va dubla față de nivelul de acum, arată Transelectrica, operatorul de transport și de sistem pentru rețeaua electrică a țării.

    „România poate deja importa energie la o putere de 3.000 MW și poate exporta 2.800 MW, de la începutul acestui an. O creștere semnificativă față de anul 2000 – circa 2.200 MW pe fiecare sens-  și care va fi dublată, de la nivelurile actuale, în următorii cinci ani“, prezintă cei de la publicația e-nergia.ro.

    Contribuie la atingerea obiectivului de energie curată

    „Transelectrica își crește semnificativ capacitatea transfrontalieră începând cu 1 ianuarie 2021.

    CNTEE Transelectrica SA, în calitate de Operator de Transport și Sistem, asigură începând cu 1 ianuarie 2021 o capacitate transfrontalieră semnificativă cu țările cu care funcționează interconectat – Bulgaria, Ungaria, Serbia și Ucraina – de 2.800 MW la export din România și de 3.000 MW la import în România.

    Prin amplul program investițional în care s-a angajat Compania, în următorii cinci ani, această capacitate transfrontalieră se va dubla, ceea ce va permite dezvoltarea piețelor de energie electrică cuplate la nivel european, contribuind astfel la atingerea obiectivelor Uniunii Europene, „Piața internă de energie electrică” și „Energie curată pentru toți europenii”, se arată într-un raport al Transelectrica.

    La începutul anului 2020, capacitatea export/import” asigurată de România se situa în jurul valorii de 2200 MW.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!