spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 1, 2024
Altele
    AcasăSocialMilioane de euro, disponibile pentru fermierii gorjeni

    Milioane de euro, disponibile pentru fermierii gorjeni

    Fermierii gorjeni încă mai poc accesa fonduri europene pentru investiții în agricultură. Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) susțină că, printre mai multe axe disponibile, mai sunt disponibile 30 de milioane de euro pentru investiţii în zootehnie (producţie primară, condiţionare şi marketing) în zona montană şi 326 de milioane de euro pentru acelaşi tip de investiţie la nivel naţional.

    Potrivit unui raport prezentat de AFIR, în Gorj, până în prezent, pe domeniul agricol au fost încheiate 378 de contracte însumând o valoare de 16. 500. 119 euro, cele mai multe încheiate pentru sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole. Pentru domeniul non-agricol s-au încheiat 406 de contracte, cu o valoare de 46. 143. 228 euro.

    “În privința situație proiecte OJFIR 2021, aflate în evaluare pe măsurile lansate prin Programul de Tranziție 2021-2022 situația se prezintă astfel:  domeniul agricol 106 proiecte în valoare de 4 .145. 811 euro și domeniul non-agricol 204 proiecte însumând 14. 626. 419 euro”, transmite AFIR.

    Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte în continuare cereri de finanţare pentru proiecte de investiţii în exploataţii agricole vegetale şi zootehnice, prin submăsura 4.1 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), suma totală disponibilă, până pe 25 ianuarie 2022, fiind de 589 de milioane de euro.

    În prezent, fermierii mai pot solicita fonduri pentru investiţii în condiţionarea, procesarea şi marketingul în ferma vegetală – exceptând legumicultura şi cartofii (11 milioane de euro disponibili), în ferma zootehnică (81 milioane euro disponibili) şi pentru legume şi cartofi (53 de milioane de euro disponibili).

    Pentru investiţii privind înfiinţare, extindere, modernizare în sector legume, inclusiv în spaţii protejate, şi cartofi (producţie primară, condiţionare şi marketing) cei interesați au la dispoziţie fonduri în valoare de 86 de milioane de euro.

    Până pe data de 24 decembrie 2021 se desfăşoară etapa a II-a a sesiunii de depunere a proiectelor, în care se pot depune proiectele care au un punctaj egal sau mai mare de 50/60 de puncte – pragurile de calitate lunare pentru fiecare componentă sunt detaliate în Anunțul de primire a proiectelor pentru submăsura 4.1, disponibil pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!