spot_img
15 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSănătateAsistența medicală dentară, inexistentă la Gorj

    Asistența medicală dentară, inexistentă la Gorj

    Zero lei pentru serviciile medicale dentare din Gorj. Pe primul semestru al anului în curs, niciun gorjean nu a beneficiat de astfel de servicii medicale, asta deși există un număr de 35 de contracte încheiate între Casa de Asigurări de Sănătate Gorj și furnizori de asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitatea medicină dentară.

    Conducerea CJAS Gorj transmite, prin intermediul unei înștiințări, că pachetul minimal de servicii medicale pentru medicină dentară cuprinde acte terapeutice precum: activităţi profilactice; tratamente odontale; tratamentul parodontitelor apicale; tratamentul afecţiunilor parodonţiului; tratamente chirurgicale buco-dentare; tratamente protetice și tratamente ortodontice. Din păcate, la Gorj, nicio persoană nu a beneficiat de astfel de servicii medicale, decontate de stat.
    “Din totalul sumelor platite de CAS Gorj în primul semestru al anului 2022 pentru serviciile medicale acordate în cele 4 domenii de asistență medicală de 83.374.717 lei, se pot identifica sume platite pentru servicii medicale din pachetul minimal
    – pentru asistența medicală primară în sumă de 18.898,75 lei,
    – pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice suma de 9.028,80lei
    – asistența medicală dentară 0 lei”, a transmis Amalia Făgaș, directorul general al CJAS Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: