spot_img
Altele
    AcasăHeadlinesConcluziile SJU Târgu Jiu în cazul copilului "cusut ca un ciorap"

    Concluziile SJU Târgu Jiu în cazul copilului „cusut ca un ciorap”

    Comisia Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, constituită pentru a verifica aspectele sesizate în cazul unui copil ce a ajuns la urgențe având nevoie de îngrijiri medicale a finalizat raportul. Cusătura făcută de medicul curant a uimit o comunitate întreagă, însă, comisia a ajuns la concluzia că nu au existat erori față de acest caz.

    „În urma analizării graficului de lucru și a discuțiilor cu persoanele convocate s-a ajuns la concluzia că doar medicul de gardă și un asistent medical au acordat îngrijiri medicale pacientului minor.

    În opinia comisiei de verificare, atitudinea doctorului de gardă a fost corectă din punct de vedere medico-chirurgical. Pacientul a fost primit în Serviciul UPU-SMURD, a fost examinat în timp util de către domnul doctor, după care s-a procedat conform protocolului la toaletarea plăgii, dezinfectare, sutură, pansament, profilaxia antitetanică, s-a efectuat examen radiologic pentru o eventuală fractură, care n-a existat. Potrivit spuselor domnului doctor, pentru reducerea durerii s-a imobilizat brațul în fașă, de gât, pentru susținere. Doctorul a eliberat rețetă pentru antibiotic, antialgic și antiinflamator. Familia, mama în speță, a fost instruită cu privire la evoluție, pentru supraveghere și control i s-a spus să meargă la medicul de familie, ambulatoriul spitalului sau să revină, în caz de evoluție nefavorabilă, la UPU. Familia a solicitat consult telefonic altui medic, nu doctorului din UPU, după 3 zile – așa cum a reieșit din relatările
    tatălui pacientului. Tot din relatările de pe Facebook ale tatălui pacientului, a
    rezultat că, la o săptămână sau câteva zile, a fost efectuat un consult de către doi
    medici chirurgi ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care au recomandat
    internare pentru controlul plăgii, dar familia a ales altă instituție medicală.
    În urma ascultării și analizării acestor puncte de vedere, membrii comisiei
    de verificare au concluzionat că atitudinea medicului de gardă de la UPU a fost
    corectă din punct de vedere medico – chirurgical”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgențe Târgu Jiu.

    Cazul a fost făcut public după ce tatăl copilului a povestit, într-o postare pe rețea de socializare, experiența prin care a trecut copilul lui de doar 13 ani. După acest episod copilul a ajuns la un spital din București.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: