spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesConcluziile SJU Târgu Jiu în cazul copilului "cusut ca un ciorap"

  Concluziile SJU Târgu Jiu în cazul copilului „cusut ca un ciorap”

  Comisia Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, constituită pentru a verifica aspectele sesizate în cazul unui copil ce a ajuns la urgențe având nevoie de îngrijiri medicale a finalizat raportul. Cusătura făcută de medicul curant a uimit o comunitate întreagă, însă, comisia a ajuns la concluzia că nu au existat erori față de acest caz.

  „În urma analizării graficului de lucru și a discuțiilor cu persoanele convocate s-a ajuns la concluzia că doar medicul de gardă și un asistent medical au acordat îngrijiri medicale pacientului minor.

  În opinia comisiei de verificare, atitudinea doctorului de gardă a fost corectă din punct de vedere medico-chirurgical. Pacientul a fost primit în Serviciul UPU-SMURD, a fost examinat în timp util de către domnul doctor, după care s-a procedat conform protocolului la toaletarea plăgii, dezinfectare, sutură, pansament, profilaxia antitetanică, s-a efectuat examen radiologic pentru o eventuală fractură, care n-a existat. Potrivit spuselor domnului doctor, pentru reducerea durerii s-a imobilizat brațul în fașă, de gât, pentru susținere. Doctorul a eliberat rețetă pentru antibiotic, antialgic și antiinflamator. Familia, mama în speță, a fost instruită cu privire la evoluție, pentru supraveghere și control i s-a spus să meargă la medicul de familie, ambulatoriul spitalului sau să revină, în caz de evoluție nefavorabilă, la UPU. Familia a solicitat consult telefonic altui medic, nu doctorului din UPU, după 3 zile – așa cum a reieșit din relatările
  tatălui pacientului. Tot din relatările de pe Facebook ale tatălui pacientului, a
  rezultat că, la o săptămână sau câteva zile, a fost efectuat un consult de către doi
  medici chirurgi ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care au recomandat
  internare pentru controlul plăgii, dar familia a ales altă instituție medicală.
  În urma ascultării și analizării acestor puncte de vedere, membrii comisiei
  de verificare au concluzionat că atitudinea medicului de gardă de la UPU a fost
  corectă din punct de vedere medico – chirurgical”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgențe Târgu Jiu.

  Cazul a fost făcut public după ce tatăl copilului a povestit, într-o postare pe rețea de socializare, experiența prin care a trecut copilul lui de doar 13 ani. După acest episod copilul a ajuns la un spital din București.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: