spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăCulturaPregătiri de Halloween, la muzeu

    Pregătiri de Halloween, la muzeu

    Zeci de copii și chiar părinți au participat, vineri, la Atelierele de Toamnă de la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, de această dată având tema „De la Halloween la Dracula” și au vizitat o expoziție de artă.

    Participanții și-au confecționat măști și pelerine, sub atenta … supraveghere a lui „Bostănică” și îndrumarea mentorului. De asemenea, aceștia au aflat despre originea celtică a sărbătorii de Halloween, evoluția sa în timp și spațiu și asimilarea, în România, cu Dracula și sărbătoarea Sfântului Andrei.

    Din program, a făcut parte și vizitarea expoziției de pictură și sculpură a artistului plastic gorjean Gheorghe Plăveți, ce a fost vernisată cu o zi înainte.

    Din noiembrie, încep Atelierele lui Moș Crăciun

    Pentru că vin Sărbătorile de Iarnă, luna noiembrie va fi dedicată Atelierelor lui Moș Crăciun, muzeul pregătind, deja, materialele necesare, astfel încât participanții să-și poată realiza, cu mâinile lor, decorațiuni, coronițe de Crăciun și globuri pictate, pentru a-și împodobi casa, de Sărbători.

    Biletul costă doar 10 lei, dar numărul locurilor este limitat. Cei care doresc să-și rezerve un loc pot, deja, să cumpere bilete, pentru oricare din zilele de vineri ale lunii noiembrie, pentru programele dintre orele 10.00-12.00, sau 14.00-16.00.

    Activitățile educativ-recreative care se desfășoară, în fiecare vineri, la muzeu, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: