spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăExterneJens Stoltenberg, prima vizită la Kiev de la începutul războiului

    Jens Stoltenberg, prima vizită la Kiev de la începutul războiului

    Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află joi în prima sa vizită la Kiev de la invazia pe scară largă a Rusiei, în semn de susținere pentru Ucraina, care se pregătește să lanseze o contraofensivă, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro. Șeful alianței nord-atlantice a subliniat că va ajuta Kievul să facă tranziția de la echipamentele și doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO.

    Stoltenberg a adus un omagiu soldaților ucraineni care au fost uciși în război și a trecut în revistă echipamentele militare rusești avariate expuse într-o piață centrală din Kiev. Șeful NATO s-a urcat într-o mașină și a plecat după eveniment pentru a se întâlni cu președintele Zelenski.

    Viitorul Ucrainei se află în NATO, a subliniat joi șeful alianței militare occidentale, Jens Stoltenberg, în timpul primei sale vizite în această țară de la invazia Rusiei de acum 14 luni. „Permiteți-mi să fiu clar: locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică. Locul de drept al Ucrainei este în NATO. Și, în timp, sprijinul nostru vă va ajuta să faceți acest lucru posibil”, a declarat Stoltenberg reporterilor în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: