spot_img
Altele
    AcasăNationalCEDO impune României recunoașterea cuplurilor de același sex prin adoptarea unei noi...

    CEDO impune României recunoașterea cuplurilor de același sex prin adoptarea unei noi legislații

    Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat câștig de cauză Asociației ACCEPT și altor persoane în plângerea împotriva statului român, constatând încălcarea Articolului 8 din Convenția Curții, care garantează dreptul la respectarea vieții private și de familie.

    Hotărârea vine în urma acțiunii a 42 de persoane care au contestat lipsa de recunoaștere și protecție legală a familiilor lor, compuse din cupluri de același sex. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a afirmat că decizia CEDO nu reprezintă o surpriză și că România ar trebui să adopte legislația referitoare la parteneriatul civil.

    Hotărârea CEDO a fost emisă în cazul Buhuceanu și Ciobotaru, precum și în cazul altor 20 de familii formate din cupluri de același sex. Curtea a constatat că România a încălcat articolul 8 din Convenție în ceea ce privește viața privată și viața de familie.

    Articolul 8 – Dreptul la respectarea vieții private și de familie:

    • „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale.
    • Nu este admis amestecul unei autorităţi publice în exercitarea acestui drept decât în măsura în care acesta este prevăzut de lege şi constituie, într-o societate democratică, o măsură necesară pentru securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii, a moralei, a drepturilor şi a libertăţilor altora”.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: