spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalCEDO impune României recunoașterea cuplurilor de același sex prin adoptarea unei noi...

  CEDO impune României recunoașterea cuplurilor de același sex prin adoptarea unei noi legislații

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat câștig de cauză Asociației ACCEPT și altor persoane în plângerea împotriva statului român, constatând încălcarea Articolului 8 din Convenția Curții, care garantează dreptul la respectarea vieții private și de familie.

  Hotărârea vine în urma acțiunii a 42 de persoane care au contestat lipsa de recunoaștere și protecție legală a familiilor lor, compuse din cupluri de același sex. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a afirmat că decizia CEDO nu reprezintă o surpriză și că România ar trebui să adopte legislația referitoare la parteneriatul civil.

  Hotărârea CEDO a fost emisă în cazul Buhuceanu și Ciobotaru, precum și în cazul altor 20 de familii formate din cupluri de același sex. Curtea a constatat că România a încălcat articolul 8 din Convenție în ceea ce privește viața privată și viața de familie.

  Articolul 8 – Dreptul la respectarea vieții private și de familie:

  • „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale.
  • Nu este admis amestecul unei autorităţi publice în exercitarea acestui drept decât în măsura în care acesta este prevăzut de lege şi constituie, într-o societate democratică, o măsură necesară pentru securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii, a moralei, a drepturilor şi a libertăţilor altora”.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: