spot_img
11 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateȘoferiță condamnată pentru ucidere din culpă pentru un accident mortal și despăgubiri...

    Șoferiță condamnată pentru ucidere din culpă pentru un accident mortal și despăgubiri imense

    O șoferiță a fost condamnată la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

    Instanța de judecată a Judecătoriei Târgu Jiu a stabilit un termen de încercare de 2 ani, iar Sorina Cazaciuc va presta muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Orașului Rovinari sau Şcoala Generală nr. 3 Rovinari, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

    Depăgubirile dispuse de instanța de judecată sunt importante: „Obligă partea responsabilă civilmente Groupama Asigurări S.A., în favoarea părții civile M I la plata sumei de 20.000 de euro reprezentând daune morale. Obligă partea responsabilă civilmente Groupama Asigurări S.A., în favoarea părților civile P E, P I, M G, M E-M, M M la plata sumei de 25.000 de euro pentru fiecare parte civilă reprezentând daune morale. Obligă partea responsabilă civilmente Groupama Asigurări S.A., în favoarea părților civile E C-G, C V, C P, minorii P S M şi P I G la plata sumei de 10.000 de euro pentru fiecare parte civilă reprezentând daune morale. Obligă partea responsabilă civilmente Groupama Asigurări S.A., în favoarea părții civile P E la plata sumei de 20.537,34 lei reprezentând daune materiale. În baza art.21 alin.5 din Legea nr.132/2017, obligă partea responsabilă civilmente Groupama Asigurări S.A., către toate părţile civile mai sus amintite a plata unor penalităţi de 0,2% pe zi de întârziere calculate la sumele de bani acordate prin prezenta hotărâre acestora, cu titlul de daune morale, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la data achitării integrale a debitelor“.

    Accidentul a avut loc la două zile după Crăciun

    În seara de 27 decembrie 2021, o femeie de 55 de ani a decedat, după ce șoferița mașinii în care se afla ca pasager a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, lovind un alt autoturism. Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, s-a constatat faptul că o tânără, de 24 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66 Rovinari, din direcția Rovinari spre Târgu Jiu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 36 de ani, din Târgu Jiu. „În urma impactului a rezultat vătămarea corporala a tinerei, de 24 de ani, care a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate și decesul pasagerei sale“, au anunțat atunci reprezentanții Poliției Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: