spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateLucrări la albia unui pârâu din Crușeț, pentru prevenirea inundațiilor

    Lucrări la albia unui pârâu din Crușeț, pentru prevenirea inundațiilor

    Lucrătorii Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrări de întreținere a albiei pârâului Valea Boului din comuna Crușeț, pe o lungime de 900 m, pentru a îndepărta riscurile producerii de inundații prin formarea de viituri.

    „Scopul principal al lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenul de eroziune a malurilor pr. Valea Boului, punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari, diminuarea efectelor negative asupra mediului.
    Prin efectuarea acestei lucrări se realizează o secțiune optimă de tranzitare a viiturilor pe tronsonul respectiv, secțiunea medie a albiei urmând a fi de 5 metri lățime pe o lungime de 900 metri.

    Lucrarea se face mecanizat, cu 2 excavatoare din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj și constă în: defrișare manuală a suprafețelor – 1000 mp, doborâre mecanică a unui număr de 50 de arbori, scoaterea cioatelor cu mijloace mecanice – 1 ha, târârea în depozit a arborilor sau a cioatelor, săpături mecanice cu excavatorul – 5000 mc.

    În conformitate cu Protocolul de colaborare, Primăria comunei Crușeț execută defrișarea manuală a suprafețelor și doborârea mecanică a arborilor, asigurând fondurile necesare pentru marcarea arborilor cu diametrul mai mare de 8 cm, cu respectarea regimului silvic și carburantul necesar pentru funcționarea utilajelor terasiere folosite în producție“, au transmis reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: