spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 6, 2024
Altele
    AcasăNationalMemorandum pentru energie

    Memorandum pentru energie

    Executivul a dat undă verde joi pentru un memorandum axat pe „Dezvoltarea parteneriatelor pentru tranziţia energetică între Guvernul României și sectoarele economice ale țării.” Această inițiativă, sub egida Comitetului Interministerial privind schimbările climatice, reprezintă punctul de referință 414 din Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

    Acest memorandum stabilește cadrul pentru instituirea parteneriatelor pentru tranziţia energetică, conform angajamentului Guvernului, precizat în jaloanele 413 și 414 din PNRR. Prin intermediul acestor parteneriate, Guvernul urmărește colaborarea strânsă cu sectoarele economice din România pentru a dezvolta împreună strategiile necesare atingerii obiectivului de neutralitate climatică asumat la nivel național.

    Comunicatul de presă al Guvernului subliniază că acest memorandum are ca scop încheierea unor protocoale de colaborare esențiale cu diverse entități cheie, printre care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Aceste colaborări vor juca un rol crucial în atingerea priorităților privind schimbările climatice pentru anii 2023 și 2024, incluzând elaborarea unui Plan Industrial al României și consolidarea parteneriatelor pentru tranziția energetică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!