spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăNationalCum să conservi carnea la garniță

    Cum să conservi carnea la garniță

    Garnița, recipientul esențial în tradiția culinară românească, ascunde sub capacul său de oțel îmbrăcat în email adevărate comori culinare. Descoperă arta preparării cărnii la garniță și modul în care acest recipient asigură prospețimea și savoarea în timpul sezonului rece!

    Ce este garnița? Garnița, o comoară din oțel acoperit cu email, este secretul păstrării gustului autentic. Prevăzută cu capac și mânere pentru transport, garnița asigură condiții ideale pentru depozitarea cărnii și a altor delicatese.

    Rețeta tradițională pentru carne la garniță

    Ingrediente:

    • Carne de porc
    • Untură de porc (1 kg pentru fiecare 2 kg de carne)
    • Ienihabar
    • Piper
    • Usturoi cu coajă
    • Foi de dafin
    • Sare (după gust)

    Află cum pregătești carnea în gospodăria proprie, de la porcul crescut și sacrificat într-o dimineață de iarnă. Baza preparatului constă în topirea unturii în primele două zile după sacrificare și depozitarea la rece. Carnea trebuie să stea la sare și aer timp de 4 zile, după care este prăjită într-un vas rezistent pentru aproximativ o oră, cu flacăra menținută la intensitate mică spre moderată.

    Secretele celebrei cărni la garniță

    Nu scoate vasul de pe foc până când apa nu s-a evaporat complet, pentru a evita deteriorarea cărnii. Asigură-te că are gustul dorit și adaugă condimente și sare după gust. Carnea se scoate cu o spumieră și se adaugă în garniță, acoperindu-se cu untură topită pentru o conservare ideală. Depozitează garnița într-un loc rece, ferit de lumină.

    Prepararea Cârnaților la Garniță Ingrediente:

    • Cârnați uscați și afumați
    • Untură (1 kg pentru fiecare 2 kg de cârnați)
    • Prăjește cârnații în untură timp de aproximativ 20 de minute și așază-i în garnita, turnând untură topită peste ei. Asigură-te că rămân acoperiți cu untură pe măsură ce sunt consumați pentru a evita râncezirea.

    Untura Untura în care a fost păstrată carnea poate fi refolosită pentru a da savoare cartofilor pai sau pentru prepararea tocanițelor. Mai mult decât atât, untura este o alternativă sănătoasă la ulei, rezistând la temperaturi înalte și menținându-și proprietățile în garniță, putând fi savurată chiar și pe pâine.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: