spot_img
Altele
    AcasăActualitateGorjul, parte a Grupării Europene de Cooperare Teritorială (GECT) “Dunărea de Mijloc"

    Gorjul, parte a Grupării Europene de Cooperare Teritorială (GECT) “Dunărea de Mijloc”

    Județul Gorj, alături de alte patru județe și mai multe entități economice, naționale și internaționale, au pus bazele unei Grupări Europene de Cooperare Teritorială. Scopul acțiunii este de a intensifica cooperarea în regiunea SV Oltenia și regiunea transfrontalieră sudică.

    „Se aprobă participarea Județului Gorj, în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Grupării Europene de Cooperare Teritorială (GECT) “Dunărea de Mijloc”, căreia i se alătură din România: U.A.T. Județul Dolj, U.A.T. Județul Mehedinți, U.A.T. Județul Olt, U.A.T. Județul Vâlcea, U.A.T. Municipiul Craiova, Camera de Comerț și Industrie Dolj, A.D.R. Sud-Vest Oltenia, Aeroportul Internațional Craiova; din Bulgaria: Districtul Vidin, Municipiul Vratsa, Municipiul Vidin, Municipiul Pleven, Municipiul Belogradchik.
    UAT Județul Gorj, în calitate de unitate administrativ-teritorială cu atribuții în domeniul dezvoltării regionale, a analizat oportunitatea înființării unei Grupări Europene de Cooperare Teritorială cu scopul de a intensifica cooperarea în regiunea SV Oltenia și regiunea transfrontalieră sudică. GECT „Dunărea de Mijloc” este o structură deschisă, bazată pe recunoașterea parteneriatului, principiile, statutul, documentele semnate, structurile organizaționale. Pe baza acestor principii, alți parteneri regionali se pot alătura ulterior înființării acestei structuri asociative”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii județeni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: