spot_img
30.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicCEO a face verificări la Termocentrala Ișalnița

    CEO a face verificări la Termocentrala Ișalnița

    Una din sucursalele electrocentrale din Complexul Energetic Oltenia va intra în verificări. Administrația companiei energetice a alocat fonduri pentru verificarea raportului anual de monitorizare privind emisiile de gaze cu efect de seră pentru anul 2024 la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Se va analiza calculul emisiilor de gaze cu efect de seră, în vederea stabilirii numărului de certificate de CO2 care sunt de achitat anual pentru emisiile de noxe.

    Verificarea Raportului Anual de Monitorizare se va face de către un agent independent. Complexul Energetic Oltenia este obligat prin legislație să monitorizeze sucursalele care produc noxe. Dispozițiile legale sunt în conformitate cu Directivele Europene și Autorizația Integrată de Mediu. Contractul va presupune o preverificare în intervalul august – decembrie. Verificarea propriu-zisă a rapoartelor va avea loc în perioada decembrie – ianuarie.

    La nivelul Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița este disponibil un singur grup energetic. Acesta a stat mai mult în rezervă, de la începutul anului și până în momentul de față. La Ișalnița se va renunța la grupul pe bază de cărbune și se va trece la un grup pe gaze naturale. Acesta este prevăzut în Planul de restructurare și decarbonare. Grupul pe gaze naturale ar trebui să fie realizat în parteneriat cu ALRO Slatina. Investiția are ca termen de finalizare anul 2027, însă este greu de crezut că centrala pe gaze naturale fi putea să fie pusă în funcțiune până atunci.

    De altfel, toate investițiile noi de la Complexul Energetic Oltenia sunt în întârziere. Abia au fost înființate firmele mixte care să realizeze cele opt parcuri fotovoltaice și cele două grupuri pe gaze naturale de la Turceni și de la Ișalnița.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!