spot_img
5.6 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 18, 2024
Altele
    AcasăJustițieCe se întâmplă cu anchetele IPJ în cazul scurgerii spre public a...

    Ce se întâmplă cu anchetele IPJ în cazul scurgerii spre public a subiectelor de la Evaluare și BAC

    Inspectoratul Școlar Județean Gorj așteaptă rezultatele anchetelor penale desfășurate de poliție în cele două cazuri în care subiectele de la Evaluarea Națională 2024 și BAC 2024 au ajuns în spațiul public, la scurt timp după începerea probelor de matematică, respectiv, limba și literatura română, transmite edu.ro, care face public și un răspuns al instituției vizavi de aceste aspecte.

    Reamintim că subiectele de la Evaluarea Națională au ajuns în spațiul public de la centrul de examen din Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

    “În privința cazului de la comisia de Evaluare Națională de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Comisia Județeană a analizat incidentul pe linie administrativă, așteptându-se concluziile anchetei penale în derulare de către IPJ Gorj. Facem precizarea că, până în acest moment, nu ne-au fost comunicate aceste concluzii, ceea ce face imposibilă luarea unei decizii de sancționare a unei/unor persoane din cadrul acelei comisii de examen. A fost modificată componența inițială a comisiei de examen, în urma incidentului de transmitere a subiectelor în spațiul public”, transmite ISJ Gorj, potrivit edu.ro.

    Al doilea incident a avut loc la Bacalaureat, la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

    “Privitor la incidentul din cadrul probei de Bacalaureat de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu”, din analizarea filmărilor de către Comisia Județeană de desfășurare a examenului de Bacalaureat, nu a fost identificată persoana care a fotografiat subiectele, ulterior acestea apărând în spațiul public în timpul probei. Și în această speță, IȘJ Gorj așteaptă concluziile anchetei penale derulate de către IPJ Gorj. Facem precizarea că, în acest caz, nu a fost modificată componența comisiei de examen, nereieșind vreo culpă a membrilor comisiei”, transmite IȘJ Gorj pentru Edupedu.ro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!